vrijdag 18 mei 2018

Kleuren voegsel

Naast voegsel voor binnen verkopen we ook voegmiddel voor buiten. Waar voegmiddel voor binnen is opgebouwd uit zan bestaat voegmortel vooral uit beton. Hierdoor is het voegsel sterker en beter bestemd tegen lage temperaturen.


Bovendien kan onkruid moeilijker aarden in beton, waardoor je tuintegels minder snel scheuren vertonen. Forbo Eurocol Nederland B. Of moet het contrast worden benadrukt al of niet in de combinatie met de kleuren van de badkamertegels op de vloer.

Het voegen van tegels voor de badkamer. Voor het harmonische karakter, is het vaak het beste om de kleur of tint van het voegsel uit dezelfde kleurfamilie of zelfs “toon op toon” met de badkamertegels te kiezen. Voegen kleuren is een specialistische voegwerk klus. Eerst dient men het cement tussen het metselwerk schoon te maken.


Dit wordt gedaan omdat verf op een vieze ondergrond niet goed pakt en eerder er af zal vallen. Bovendien is het van belang dat het cement wat verf opneemt zodat de kleur langer zichtbaar blijft. Bij mooi en vakkundig aangebracht tegelwerk horen voegmortels en kitten in een goede kwaliteit en de juiste kleur. De kleuren van de hoogwaardige voegmortels en elastische kitten van PCI komen overeen, zodat prachtige resultaten kunnen worden behaald.


Download de tabel met voegkleuren per product.

Tegenwoordig zijn de meest uiteenlopende kleuren voegsel op de markt te verkrijgen ! Dat maakt de keuze er niet gemakkelijker op. Hier volgen enkele tips die u helpen bij uw keuze. Algemeen kunnen we stellen dat een lichte voeg de indruk wekt het tegelwerk lichter te maken, en een donkere voeg lijkt het tegelwerk donkerder te. Op eenvoudige aanvraag maken wij ook andere kleuren (vanaf 1kg). Voor de meest voorkomende stenen hebben wij een kleur op maat gemaakt: toon-op-toon (Klik in het hoofdmenu op Merk en daarna op Vind hier uw toon-op-toonkleur).


U vindt onder Merk eveneens de Meest gebruikte mortelkleuren. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om een specifieke kleur voeg-, doorstrijk-, dun- of lijmmortel op maat samen te stellen die perfect past bij de uitstraling van het metselwerk dat u voor ogen heeft. Pas uw ruimte aan met de nieuwe Mapei collectie gekleurde voegen en kitten. Blader door het complete Mapei-assortiment en kies her beste product voor u. Voor het voegen van tegels is voegmortel er intussen in alle mogelijke kleuren. Vertrouw jezelf en geef je tegels met kleurige voegen net dat beetje extra!


Stap voor stap uitleg, inclusief instructie video! Verkrijgbaar in lichtgrijs, grijs of antraciet. Weber Beamix Voegmortel is zorgt voor intense kleurbeleving. Wil de klant dezelfde kleur voeg op de wand en vloer, dan bepaalt de kwaliteit van de tegel of dit mogelijk is.


Tussen wandtegels met een zuigende scherf droogt een voeg namelijk anders op dan tussen dichte grestegels. Ook de ondergrond en het type tegellijm hebben invloed op de kleur.

PROF 1omnifill 1 kleurvast 3-componenten epoxy voegsysteem, kleuren. Hoogwaardig epoxy voegsel , makkelijk te verwerken. Niet gevoelig voor vlekken, zakt niet na.


Duurzaam, chemisch en hoog mechanisch belastbaar. Wat zijn volgens jullie de juiste basis producten voor licht voegsel en in welke verhoudingen dient dit gemengd te worden? Ik neem aan dat men bij dit mengel net zoveel zavel toevoegd tot je de desgewenste kleur bekomt. Ik denk dat ik dan zelf es aan de slag ga hiermee en mijne voeger dan zelf voorzie in het voegsel. Antraciet en alle donkergekleurd voegsel is gevoelig voor lichter worden van kleur , en ja, inderdaad tot bijna wit.


De oorzaken zijn heel divers en hebben vooral te maken met vochtigheid en water. Een toeslag voor het kleur antraciet tov een ander kleur begrijp ik niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts