vrijdag 31 maart 2017

Mdf plinten schilderen

Verkrijgbaar in wit of gitzwart. Waterwerend MDF met kabelgoot! Eigen Montageteam mogelijk, Bestel Nu! Plinten met een fijne ronding.


Omdat MDF zelf een bruine kleur heeft is het niet meer dan logisch dat je deze wilt opfleuren met een mooie kleur verf. Stappen bij het schilderen van MDF.

Allereerst is het belangrijk dat je de MDF plaat stofvrij maakt. Als er gaten of naden in de plaat zitten kun je ze opvullen. Een mooi eindresultaat bij het lakken of schilderen van MDF valt of staat met een goede voorbereiding.


De eerste stap in de voorbereiding wordt vaak vergeten, maar is misschien wel de belangrijkste bij het schilderen van MDF : het ontvetten van de te schilderen oppervlaktes. Na het schuren moet MDF nog een keer ontvet en stofvrij gemaakt worden alvorens het te schilderen. Een ervaren klusser weet hoe MDF geschilderd moet worden, er moet namelijk met meerdere factoren rekening gehouden wordt tijdens het schilderen. MDF is erg zuigend en wordt niet op dezelfde manier geschilderd als andere houtsoorten.


De plinten die wij op het oog hebben, zijn vochtwerende MDF plinten die al een grond laag hebben.

Kan ik hierover best nog een extra grondlaag zetten? En schilderen we de plinten voor montage of achteraf? Watvoor grondverf en lak kan ik hier het beste voor gebruiken?


Bij het schilderen van dit materiaal komen een aantal extra dingen om de hoek kijken. Zo dient de ondergrond zeer goed ontvet te worden. MDF ontvetten moet altij maar bij dit materiaal is dit extra belangrijk. Je hoeft dan niet door het mdf te boren. Lees vooraf op het verfblik of deze ook geschikt is voor mdf.


Gebruik hiervoor een multiprimer. Om moeilijkheden te voorkomen kun je daar beter naar vragen. Voor het aflakken van de plint , gebruik je Flexa Houtlak.


Daarvoor kun je een acrylkwast of een acrylrol gebruiken. Verf eerst de rand van de plint , en daarna het grote vlak. Nadat de lak is opgedroog zijn je plinten stoot- en krasvast. Deze houtlak bestaat uit een plyurethaandispersie welke zorgt voor een extra harde toplaag. Zo te monteren bij afbouw: Doordat deze MDF plinten zijn voorgelakt is overschilderen niet direct noodzakelijk.


Dit is tijdwinst bij afbouw. Wel overschilderbaar: Wilt u ze direct in een andere kleur of glansgraa u kunt ze wel direct overschilderen.

Schuren is niet noodzakelijk. Bekijk hieronder het stappenplan hoe je deze verfklus aanpakt. In een huis waar volop geleefd wordt, is het belangrijk dat de plinten tegen een stootje kunnen. Histor heeft een slijt- en stootvaste lak, waardoor je plinten langer mooi blijven. Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal.


Brandvertragen watervast, gegron of in diverse kleuren voor de beste prijs! MDF heeft als voordeel dat het lijm- en slijtvast is en een grote stabiliteit biedt. Bovendien kan MDF dankzij de fijne vezelstructuur niet versplinteren. Wij leren je graag hoe je MDF kan verven en waarmee je rekening moet houden.


Wil je de MDF -platen toch wat opvrolijken? Maak de MDF -platen schildersklaar door ze te. Kit dan de rand tussen de plint en de muur voor het schilderen met een acrylaatkit. Het is namelijk makkelijker om muurverf van je plinten te verwijderen, dan om lakverf van een geverfde muur te halen.


MDF wordt steeds vaker gebruikt. Maar hoe kan je dit nu behandelen en schilderen ? Medium-Density Fibreboard ( MDF ) is een materiaal dat bestaat uit samengeperste houtvezels. Schilder eerst je plinten en daarna de muur. De houtvezels in MDF worden gewonnen uit afvalhout. Het MDF dat wij inkopen voor het produceren van onze plinten heeft de hoogst verkrijgbare persing.


Voordat je plinten gaat plaatsen en daarna de plinten gaat schilderen , zorg dat de scherpe hoeken op de plinten even met schuurpapier afgerond zijn voor het plaatsen anders kunnen ze snel kapot gaan bij het stofzuigen. Maar ga je bestaande plinten schilderen , dan heb ik hier enkele tips die jou kunnen. Zijn uw kozijnen en deuren wit dan is uw plint dat ook. Wilt u de plint in de kleur van de muur, dan is het mooi als u de plint in hoogglans lak aflakt en de muur in een matte verf zet.


U zult zien wat voor een verrassend effect dit geeft. Van plakplinten en MDF plinten tot plinten van laminaat of het merk CanDo, je vindt ze allemaal in je dichtstbijzijnde GAMMA-bouwmarkt of hier online. Er bestaan verschillende soorten plinten.


Het belangrijkste onderscheid is: muurplint of plakplint. Een plakplint is een plint die je plat op de vloer plakt. Vochtwerend MDF wordt ook MDF -V3genoemd. MDF - plinten zijn geschikt voor vrijwel iedere wand en vloer. V3staat voor de test die de waterwerende kwaliteit van het MDF vaststelt.


Langdurig direct contact met water moet echter vermeden worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts