vrijdag 31 maart 2017

Interieurbouw opleiding

Vind nu met Trovit Vacature. Uw nieuwe baan in de Interieurbouw vindt u snel op Bouwvacatures. Een opleiding volgen en meteen geld verdienen.


Als je er voor kiest om een vak te leren moet je eerst nagaan wat je leuk vindt en waar je aanleg voor hebt. Als je denkt dat je er geschikt voor bent is een opleiding in de meubel- en interieurbouw bij OBD-Meubel- en Interieurbouw een aantrekkelijke mogelijkheid. Je moet in dit beroep vooral erg nauwkeurig kunnen werken.

Jij wilt graag een stukje kwalitatief vakwerk afleveren dat én functioneel is én er ook nog eens piekfijn uitziet. Bij interieurbouw is het ook nog eens belangrijk dat je je creativiteit inzet om een exclusief product neer te zetten. Wil jij leren zelfstandig te werken als allround meubelmaker? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou. Je leert werken met zowel moderne als oude technieken.


Na de studie kun je leiding geven en een klein bedrijf runnen. Denk aan voorraadbeheer en bestellingen tot aan contacten met de klant. Buiten de essentiële kennis van hout en plaatmateriaal, gereedschappen, machines, constructies en afwerking gaat de opleiding ook in op kwaliteit, arbeidsomstandigheden, milieu en werkvoorbereiding.

De opleiding is daarom naast veelzijdig ook compleet en beantwoord aan de eisen van de moderne vakman. Er zijn opleidingen die aanvullende eisen mogen stellen. Hierbij krijg je opdrachten of een onderzoek om te bekijken of je geschikt bent voor de opleiding die je graag wilt volgen. Het is de bedoeling dat je zelf werk zoekt bij een erkend leerbedrijf.


Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Voordat je kunt starten met de opleiding moet je intakeactiviteiten volgen. Zoals een AMN-talentenscan, die in beeld brengt wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent.


Meestal vul je ook het Digitaal Doorstroom Dossier in. Hierin staan je persoonlijke gegevens, maar ook de reden waarom je voor de opleiding hebt gekozen. Allround meubelmaker (scheeps) interieurbouw.


Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep. Na twee jaar studeer je af als allround meubelmaker en (scheeps)interieurbouwer en kun je aan de slag bij een bedrijf in de interieurbouw , decorbouw, scheepsbouw, meubelindustrie, keukenbouw of antiekrestauratie. In sommige gevallen gelden er wel speciale voorwaarden.


Of je studeert verder binnen het mbo. Zo worden bepaalde opleidingen maar op locatie gegeven of de opleiding start pas bij voldoende aanmeldingen. Deze informatie zie je niet terug in het.

Mbo- opleiding allround interieurbouwer. Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor het werken met verschillende houtbewerkingsmachines en materialen zoals fineer, hout en plaatmateriaal. De mogelijkheden om door te stromen bespreken we samen met jou.


Daarbij is het belangrijk dat je de vakken talen en rekenen op een hoger niveau hebt afgesloten. Zet jij een mooie stoel meteen op z’n kop om te zien hoe hij gemaakt is? Volg dan de opleiding Meubelmaker (Scheeps)- interieurbouw bij De Leijgraaf!


Het bedrijf waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Op het leerbedrijf voer je allerlei werkzaamheden uit die bij je opleiding horen en maak je mogelijk praktijkexamens.


Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dagelijkse leiding Perk: Marian van den Dungen.


Zondag januari, van 12.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts