vrijdag 13 mei 2016

Prijs anodiseren

Bij technisch anodiseren kunt u denken aan toepassingen als traanplaten, roosters en oprijplaten. Tja, ligt er vast net aan waarje het laat doen. Alulox weet alles over anodiseren en helpt u dan ook graag met snelle, secure en maatwerk service voor de behandelingen van uw technisch materiaal. Jansen Chroom is een expert in anodiseren en vele andere oppervlaktebewerkingen.


Hier in de buurt kost een velg €5-, reken maar beetje uit voor jezelf wat jij dan ongeveer kwijt zou zijn.

Het anodiseren zorgt voor een verfraaiing van uw aluminium onderdelen en maakt het tevens corrosie bestendig. Laat uw gegevens achter dan nemen we binnen één werkdag contact met u op. De meerwaarde van Aldor BV. Diverse processen als anodiseren , chromateren, laser graveren en cleanroom. Wij zijn specialist in het anodiseren en chromateren van aluminium producten.


Onze specialisten bieden niet alleen drie verschillende vormen van normaal anodiseren maar tevens hard anodiseren.

Hierbij wordt het aluminium voorzien van een zeer harde slijtvaste laag die meerdere malen dikker is dan bij normaal anodiseren. Anogel bvba, gelegen te West-Vlaanderen anodiseert en kleurt aluminium. Vakkundig anodiseren gebeurt bij Alumet.


Wij bieden u vele mogelijkheden, inclusief kleuren, slijpen, polijsten en borstelen. Vraag naar onze aanbiedingen! Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid worden verbeterd. De oxidelaag is har poreus en slijtvast. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling.


Naast zwavelzuur anodiseren passen we ook hard anodiseren toe. Over anodiseren kun je boeken vol schrijven. Globaal gaat het anodiseren als volgt in zijn werk. Omdat ik ‘maar’ pagina heb, blijven we heel erg aan het oppervlak.


Om een aluminium werkstuk goed te anodiseren moet het oppervlak volledig schoon zijn en moet de aanwezige aluminium-oxidehuid worden verwijderd. Normalisatie is niet zaligmakend Het begint al met het feit dat hard- anodiseren geen beschermde benaming is.

Specialist in het anodiseren van hoogwaardige middelgrote en kleine aluminium producten, met de juiste kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Deze aluminiumoxidelaag is niet aangebracht zoals een coating, maar is volledig geïntegreerd met het onderliggende aluminium. MALVE is uw partner voor het anodiseren van aluminium in diverse kleuren en diktes. Nabewerkingsdiensten zoals zagen, verpakken en folie wikkelen zijn ook mogelijk. In tegenstelling tot andere oppervlaktebehandelingen wordt bij het anodiseren geen laag aangebracht op het aluminium, maar wordt de beschermende laag opgebouwd uit het aluminium zelf.


Een kenmerk van anodiseren boven een lakafwerking, is dat het metaalaspect (metal-look) van het mooie aluminium behouden blijft. Standaard wordt een laagdikte van micron gehanteerd. De kleurmogelijkheden binnen anodiseren zijn beperkter dan bij poedercoaten. Van anodiseren is vooral sprake bij extreme weersomstandigheden. In het kort: door middel van anodiseren krijgen metalen (zoals aluminium of titanium) een transparante oxidelaag.


Er zijn enkele zeer mooie kleuren mogelijk door middel van inkleuren in een bad met tinzouten. Deze laag is har poreus en zeer slijtvast. Door daarna de overblijvende poriën af te sluiten met stoom of heet water, wordt ook de corrosiebestendigheid verbeterd. Deze oplossing geeft een beter resultaat dan het slijpen van een in elkaar gelast onderdeel en prijs technisch is het meestal ook voordeliger.


Bij laagdiktes groter dan micron levert u de producten overmaats bij ons aan. Bij hard anodiseren werken wij tot micron maatvast. Wij anodiseren naar de vereiste eindmaat. Dit geschiedt volgens de VMRG-kwaliteitseisen en adviezen dan wel de geldende Qualanod- of G.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts