donderdag 12 mei 2016

Kalkwas grijs

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Met kalkwas creëer je een mooi gebleekt effect of een whitewash en met colourwax in grijs - of taupe tinten kun je een greywash of gepatineerde look aanbrengen. Voor 17:uur bestel morgen thuis. Alle soorten Abbondanza was zijn vervaardigd naar authentiek recept met zuivere bijenwas, carnaubawas en pigmenten.


Aan Abbondanza kalkwas, grijs en taupe is tevens extra krijt toegevoegd.

Wat is het verschil tussen kalkwas en kalkpasta? Kalkpasta blijft meer op het hout liggen en moet je afwerken met een lak. Gebruiksaanwijzing: Gelijkmatig met een kwast aanbrengen en goed laten drogen. Kalkverf is met name geschikt voor muren, kalkwas niet. Als de boenwas goede gedroogd is kan deze eenvoudig uitgepoetst worden met een zachte doek of borstel.


Antiekwas, kalkwas en colourwax. Voor extra effecten, zoals een whitewash, greywash, of een gepatineerde look, gebruik je een van de gekleurde Abbondanza wassoorten.

Met antiekwas kun je felle kleuren verzachten. Zwarte kleurwas zorgt voor een stoere look. Met boenwas, kalkwas , colourwax en metallic wax kun je onbehandeld hout kleuren, whitewashen of beschermen en krijtverf een prachtig patina of metallic effect geven.


Kalkwas grijs € ex btw. Kan op onbewerkt, gebeitst of gelakt hout verwerkt worden. Krijtwas grijs 3ml, zonder wikkel en etiket. Bij dit product is het mogelijk om etiketten met uw eigen logo te laten maken! Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers!


Het is minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur. Deze kalkwas is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf. Grijze was geeft een stoer effect.


De was van L’Authentique bevat veel krijt (behalve de transparante). Hiermee geef je onbehandeld of geschilderd hout een verweerde of stoere look en tegelijkertijd is het oppervlak beschermd. Meubelen die al eerder met was of lak behandeld zijn kunnen met kalkwas onderhouden worden.


Verder kunt u ook verschillende kleuren was over elkaar heen gebruiken om uw meubelstuk een andere kleur te.

Algemene informatie over krijtverf en kalkwas , de soort verf, de benodigde materialen, het gebruik en de toepassingsmogelijkheden op meubilair. Ik ben toch meer van het strakke en ik zou ze zelf dan ook helemaal verven (maar wel met die tint grijs , want die vind ik weer heel mooi!). Zijn wel echt hele leuke en handige kratjes trouwens!


Als ik er ruimte voor ha zou ik ze ook halen. Dan krijgt je meubel een lichte, luchtige kleur. Een zeer geschikte houtsoort voor kalkwas is eikenhout. Dat komt omdat de kalkwas zich hierbij niet kan hechten.


Door speciale whitewash verf te gebruiken, wordt er op het hout een wat transparante laag aangebracht, waardoor de kleur van het hout en de houtstructuur duidelijk zichtbaar blijven. Er zijn verschillende technieken waarbij verschillende soorten verf wordt gebruikt, waaronder kalkwas , kalkpasta, krijtverf en verniswas. EUR: Blik kalkwas grijs 3ml (blanco blik) Product waardoor de houtnerf grijs opkleurt. Ideaal voor muren en uitermate geschikt om meubels een nieuwe look te geven.


Onze kalkwas is los verkrijgbaar in een blik van 2ml. Dit is voldoende om vierkante meter te voorzien van een mooie waslaag. De witte pigmenten bijven lekker hangen in de poriën van het hout. Het effect kan nog worden versterkt door eerst een staalborstel te hanteren.


Onder de foto vindt u voorbeelden. Hierbij moet worden opgemerkt dat het gebruikte out erg donker. Van hoog naar laag sorteren. Tonen als Foto-tabel Lijst. Hierdoor kan de muur blijven ademen, wat allerlei vochtproblemen kan voorkomen.


De open structuur van de verf zorgt er verder voor dat u eenvoudig allerlei afwerklagen ( kalkwas , colourwax, enz.) kunt aanbrengen. Matte afwerking: de matte afwerking van deze verfsoort geeft een unieke, prachtige uitstraling die doet denken aan Italiaanse kunst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts