donderdag 19 mei 2016

Opleiding interieur en vormgeving

Leer ruimten aankleden en inrichten en doe kennis op van materialen, kleuren en vormen. Download de brochure voor meer informatie! Trainingen van Scheidegger! Ontvang alle opleidingsinformatie. Binnen twee dagen in huis!


Een carrière als Vastgoedmakelaar?

Met de vakopleiding Makelaar! Altijd al een eigen Van Gogh, Kandinsky of Rembrandt gewild? De grootste vacaturesite voor de bouw. Ook stel je een portfolio samen.


TIP: begin vandaag al met het verzamelen en bewaren van werk. Zoals afbeeldingen, foto’s, teksten en filmpjes die je inspireren en stop het in je portfolio. Om functionele en stijlvolle interieurs te kunnen ontwerpen moet je alles weten over materialen, licht, geluid en schaal.


Ook heb je talent nodig om te analyseren, organiseren en tekenen.

In deze opleiding kun je je ontwikkelen tot architectonisch ontwerper of interieurvormgever. De mbo- opleiding Design en Styling is een brede opleiding op het gebied van interieur en vormgeving. Tijdens de opleiding Design en Styling leer je alle ‘ins en outs’ van styling. Je ontwikkelt je creativiteit om inrichtingen van een winkel, interieur of evenement in te richten en leert hoe je je ideeën visueel kunt maken.


Na onze opleiding kan je terecht in een breed werkveld binnen de architectuur en vormgeving. Wil je interieurs én meubels ontwerpen? Je zette nog nooit een lijn op papier?


Geen probleem, we beginnen van nul. Niet je vooropleiding, maar je motivatie telt. MBO Creatief, Vormgeving , Communicatie en Media opleidingen. Al snel kwam ik terecht bij de Akademie Vogue.


Digitale vormgeving en het creatief bezig zijn sprak mij erg aan, maar ik wilde mij graag breder ontwikkelen. Ik voelde mij hier direct op mijn plek door de huiselijke sfeer en de inspirerende docenten. Benieuwd of de design en vormgeving opleiding iets voor je is?


Het assessment duurt ongeveer een dag (meestal een zaterdag). Maar twijfel je nog welke studie het beste bij je past? Hieronder vind je een overzicht van alle Hbo Design en Vormgeving opleidingen in Nederland.

Lees alles over de vergelijkbare studierichtingen zoals Interior Design, Interaction Design of Allround Styling. Voel jij je thuis in de wereld van interieur , design, (mode)styling en vormgeving ? Interieuropleiding of cursus op zelfstandige basis. Volg je de laatste trends en ben je creatief? Wil jij de styling doen voor een merk, een festival, woonhuis, winkel of kantoor?


Of ontwerpen maken voor winkeletalages, beurzen of corporate identity? Hieronder worden beroepen in de kunsten verstaan, maar ook grafische vormgeving , architectuur, acteren en dansen. Creativiteit kan soms ook het origineel oplossen van een probleem genoemd worden, waardoor mensen in de marketing of commercie ook onder deze beroepsgroep gerekend kunnen worden. Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Creatief.


De hbo bachelorstudie Vormgeving is gericht op vormgeving en ruimtelijk ontwerp. Je leert fotografie, grafisch ontwerp, mode en textiel, maar ook het interieur van een huis vormgeven. Ben je creatief met interesse in vormgeving van wonen, leven en werken? De particuliere hbo- opleiding Interior Design and Styling leidt je op tot ruimtelijk vormgever die de inrichting van leefruimtes, werklocaties en openbare ruimtes ontwerpt. Zoals bijvoorbeeld een woning, kantoor, winkel, school of restaurant.


Het ontwikkelen van eigenheid en identiteit als ontwerper door maken en onderzoeken staat voorop. Na je studie kun je aan de slag als ontwerper bij een bureau of organisatie of als zelfstandig ondernemer. Product, ruimte en beeldende vormen van ontwerp worden interdisciplinair ingezet en staan in het teken van de gehele ervaring die het publiek of de doelgroep ondergaat.


Vanuit een brede praktische en theoretische basis ontwikkelt de student zich in de richting van een eigen voorkeur binnen het designvakgebied. Verder leren Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding. Tegenwoordig biedt men ook tal van online opleidingen aan die je van thuis uit kan volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts