donderdag 10 januari 2019

Schilderen trap

In heel Nederland hebben wij een netwerk van erkende vakmannen. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Zoek naar verf voor trappen op de nieuwe KensaQ.


Uw trap laten schilderen door een ervaren trapschilder uit uw regio.

Trap schilderen : het prijskaartje. De trap krijgt veel te verduren. Dag in dag uit lopen verschillende gezinsleden de trap op en af. Soms op sokken, soms met hakken aan. De ene keer voorzichtig, de volgende dag in hoog tempo.


Door al deze belasting heeft de trap vaker een nieuwe verflaag nodig dan andere onderdelen in huis. Plak de overgang tussen de trap en de muur af met afplaktape.

Een trap schilderen kost meestal meerdere dagen, maar het is belangrijk dat je de tape nooit te lang laat zitten. Verwijder de tape direct na het schilderen en breng tape opnieuw aan als je een tweede laag gaat aanbrengen of de treden gaat verven die je nog niet geschilderd hebt. Wat kost een trap schilderen ? Een trap laten schilderen door een schilder kost gemiddeld € per uur, inclusief verf. Het schilderen van de totale trap kost dan gemiddeld € 400. Uiteraard kunnen de kosten hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het type trap dat je laat schilderen.


Bekijk onderstaand de gemiddelde trap schilder prijzen. Een trap zelf schilderen of een trap laten verven door een schilder kan uiteraard ook. Ons schildersbedrijf heeft alleen maar vakmensen in dienst dus alhoewel er makkelijk wordt nagedacht over het verven van een trap , is dat het niet. U moet namelijk rekening houden met verschillende omstandigheden.


Het is een belangrijk onderdeel in de uitstraling van het gehele interieur. Ziet jouw trap er dus niet meer als nieuw uit, is hij beschadigd of wil je hem gewoon in een nieuw kleurtje steken? Door je trap te schilderen geef je hem een compleet nieuwe en frisse look. Als de trap goed schoon gemaakt en geschuurd is, kan het schilderen beginnen. Roer de grondverf goed door met het roerhoutje.


Grondverf zorgt voor een betere dekking en hechting van de laklaag.

Breng de grondverf royaal aan. Verwijder losse haren op de kwast door de kwast rechtop te houden. Schilder eerst de randen met de kwast.


Wil je de trap liever in een transparante kleur of houtkleur? Dan kun je hiervoor het beste CetaBever Vloerlak of Glitsa Vloerlak gebruiken. Voor een kleurloze afwerking is Glitsa Trappenlak zeer geschikt.


Na het kiezen van de juiste verf, kan er begonnen worden met het schilderen van de trap. Een trap verven doe je natuurlijk het liefst met sneldrogende verf. Zo kun je de trap snel weer gebruiken. Wij geven je antwoord op deze vragen zodat jij jouw trap verft als een professionele schilder ! Laat de trap hierna drogen. Het beste kunt je hier een driehoek- of deltaschuurmachine voor gebruiken.


Schuur eerst de trap met een schuurpapier met groffe korrel, en eindig met een fijne korrel. In dat geval zal de schilder in kwestie doorgaans altijd een uurtarief in rekening brengen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een vastgestelde prijs voor het totale project omdat het gaat om gedetailleerd schilderwerk. Voor een trap waar je iedere dag overheen loopt zorgt de beste trapverf ervoor dat je minder vaak opnieuw hoeft te schilderen.


Deze verf kost echter wel veel meer dan een ‘potje van de bouwmarkt’. Deze Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin is gewoon precies ontwikkeld voor de houten trappen die veel te voortduren krijgen in hun leven. Pas na de muren en het plafond begint u aan het schilderen van de trap. Reinig de trap grondig en zorg dat het droog en stofvrij is in het trappenhuis.


Een extra voordeel is dat het een sneldrogende lak is, waardoor je niet lang hoeft te wachten om je trap opnieuw te kunnen gebruiken. Vooraleer je start met het schilderen van je trap , ga je best even de staat van het huidige schilderwerk na. Is het nog in goede staat, ga dan als volgt te werk.


Dat betekent dat je deze primer, mocht je dat willen, ook over kunt schilderen met een terpentine gedragen lak. Welke rollers en kwasten moet ik gebruiken voor de trap ? Voor het schilderen van de trap , wat je als het goed is nu met watergedragen verf gaat doen, gebruik je ook daarvoor bestemde rollers en kwasten. Indien je tijdens de werken nog gebruik wil maken van de trap , kan je bij het schilderen steeds trede overslaan. Je kan een trap ook schilderen met Levis Vloeren en Trappen. Deze lak is direct te gebruiken zonder primer.


Let op: ontvetten, schuren en ontstoffen als voorbereiding blijft even belangrijk. Dit kunt u dan het beste als eerste doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts