dinsdag 29 januari 2019

Primer voor buitenmuur

Groot assortiment aan primers. Gratis verzending vanaf Euro! Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Bekijk nu de mooiste primers.


Voor dat ene momentje voor jezelf.

Ontdek ons ruime assortiment online, meer dan 400. Plaats gratis en vrijblijvend uw opdracht op de website. Schilder nooit in de volle zon, niet met vochtig weer en ook niet bij veel wind (de verf kan dan te snel opdrogen). Roer de muurverf, voor je hier een kwast of roller indoopt, goed door met een roerhoutje. Het aanbrengen van een aangepaste grondlaag of primer is in veel gevallen noodzakelijk voor een optimaal en duurzaam eindresultaat.


Op ongeschilderde, herstelde of intensief gereinigde (bv. antimosbehandeling) buitenmuren breng je daarom steeds een primer aan. Deze zorgt voor een goede basis voor de eindlagen. Buitenmuur verven, dat kan.


Hoe je het verven van een buitenmuur het beste aanpakt, dat lees je in dit artikel.

Want zoals geldt bij elke verfklus, geldt natuurlijk ook voor het schilderen van een muur, een gevel of een andere betonnen ondergrond. Een goed begin is het halve werk! Baksteen, beton of toch gips? De eerste stap voor het beste resultaat verschilt per situatie. We beginnen met een buitenmuur van een nieuwbouwwoning.


Hierbij is het van belang dat de muur schoon en vrij is van steenresten. Je gebruikt hiervoor bij voorkeur deze schilders stoffer. Daarna gaan we de muur fixeren.


Knap zelf je oude buitenmuur op met het stappenplan van Karwei. Lees alles over het schoonmaken, repareren, voorstrijken en schilderen van je buitenmuur. Karwei helpt je bij de verschillende verfsoorten, het uitrekenen hoeveel verf je nodig hebt en welke voorbereidingen je moet treffen.


Voor het mooiste schildersresultaat is het een must om met primer te werken. Voor metaal en kunststof gebruiken we de naam primer , voor hout wordt meestal gesproken over grondverf. Afhankelijk van de ondergrond spreekt het voor zich dat je best een ander type verf gebruikt voor de grondlagen. Jan Degezelle van Colora vertelt hoe je jouw gevel helemaal in het nieuw zet. Aankleurbare primers De Artitude collectie draait voor 1 rond de mengmachine.


Eerder geverfde muren kunnen ook last hebben van poedervorming, deze poedervorming staat een goede hechting van de nieuwe verf in de weg. Daarom moet je deze ondergrond fixeren met een speciale primer. Zo vind je bij GAMMA voorstrijk stucwerk, voorstrijk behang, voorstrijk gipsplaat en voorstrijk muurverf.

Wil je een onbehandelde muur schilderen, gebruik dan voorstrijkmiddel voor muurverf of voorstrijk latex. Dit voorkomt dat de muurverf direct in de muur trekt en zorgt voor een veel gelijkmatiger en dus mooier resultaat. Vandaag bestel morgen in huis!


Met een primer (grondlaag) kan de verf goed aanhechten en komen de verflagen niet onder spanning. Een primer is absoluut vereist voor een onbeschilderde bakstenen muur. Is de verflaag van een reeds beschilderde muur nog intact? Dan is een primer overbodig. Vermindert kleurverschillen in de ondergrond en zorgt voor een perfecte hechting van de afwerklagen.


Geschikt voor metselwerk, beton, pleister, bestaande verflagen (op waterbasis). Eenvoudig online bestellen. Sigma Coatings streeft er voortdurend naar om superieure verven en coatings te ontwikkelen en te produceren voor haar opdrachtgevers. Onze producten moeten een hoogwaardige oppervlaktebescherming, afwerking én verfraaiing bieden en daarbij mens en milieu zo min mogelijk belasten.


Zij hebben een aantal verschillende voorstrijkmiddelen voor allerlei ondergronden in het assortiment. Het is dan ook van belang te weten welk materiaal er is gebruikt als ondergrond voordat we een bijbehorende voorstrijk kiezen. Vooral in natte ruimtes zoals badkamers of buiten is het zaak goed op te letten welke voorstrijk er nodig is. Misschien is met primer voorstrijk bedoeld? Dat vanwege het te vullen gat.


Isoleergrond is voor vervelende vlekken en voorstrijkmiddel is voor vers gips wat te veel verf opzuigt. Dat is iets anders als isoleergrond. Het hangt van de verf af en het vulmiddel af, probeer een paar dagen van te voren eerst eens op de gipsplek of de verf er pakt.


Breng de muurverf aan met een acrylverfkwast (randen) en roller (grote vlakken). Rol eerst in de horizontale richting, daarna vertikaal om de verf te verdelen en eindig in horizontale richting. Doe dit per 2-banen tegelijk.


Dit betekent dat u met een buitenmuur relatief eenvoudig een geheel nieuw uiterlijk kan geven door de gevel in zijn geheel te schilderen. Het schilderen is het makkelijkst te doen met latexverf die geschikt is voor buiten, dit wordt ook wel buitenlatex genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts