woensdag 17 oktober 2018

Plafond ontvetten

Plafond ontvetten

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio! Vind plafond witten het nu op Kensaq.


Is het een nieuw plafond dat misschien sterk zuigend is dan voorstrijken of zo vaak witten tot het gewenste effect egaal van kleur is. Gaten kun je vullen met een muurvuller en je kunt het plafond ontvetten met een speciale ontvetter. Als het plafond droog is, kun je beginnen met het witten van het plafond. Als er vaak wordt gerookt in de ruimte waar je gaat witten kun je het beste eerst isoleergrond op het plafond aanbrengen. In deze kluswijzer wordt het ontvetten en schilderen van het plafond behandelt.


De meeste mensen vinden een plafond schilderen een vervelende klus. Op zich valt het wel mee, als u maar de juiste roller (vachtroller anti-spat) gebruikt met de bijbehorende telescoopsteel. Daarnaast raden wij aan om het plafond gedurende de dag te schilderen. Plafond wassen en schoonmaken: Een stuk plafond wassen. Wees vooral voorzichtig met het spetteren van water op de muren.


Het is de basis van een goed eindresultaat. Ontvetten is essentieel voor je schilderwerk. Lees hier de voordelen van B-clean allesreiniger en meer tips! Hoe reinig ik muren en plafond voor het schilderen?


Voor je aan het schilderwerk kan beginnen, moet je er voor zorgen dat de ondergrond volledig schoon is. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de verf niet goed hecht, snel gaat afbladderen of vlekken gaat vertonen. Je hoeft niet bang te zijn dat het plafond gaat scheuren of barsten en is het niet nodig om na een aantal jaar het plafond opnieuw te schilderen. Het plafond afnemen met een vochtige doek is voldoende.


Plafond ontvetten

Heb je een nieuw plafond , dan is het sterk aan te raden om voorstrijk aan te brengen. Als de oppervlakte van het plafond het vocht opzuigt dan is het slim om voorstrijk aan te brengen. Een mooi wit plafond is heel besmettelijk voor vlekken.


Vaak blijft een plafond nog wel een tijdje mooi wit, maar al gauw komen er kleine vlekken op. Het is dan niet nodig om meteen uw hele plafond opnieuw te witten: vaak helpt een schoonmaakbeurt al heel veel. Een plafond schoonmaken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Waarom moet je verf ontvetten met St Marc en niet met Ammoniak. Om dat te begrijpen is het eerst goed om te weten wat is Annie Sloan Chalk Paint nu precies.


Plafond ontvetten

Wil je een klus voordelig uitbesteden? Op mijn website kun je VRIJBLIJVEND offertes vergelijken van schilders, stucadoors of nieuwe kozijnen. Plafond Schoonmaken Reinigen Advies Tips en Informatie Plafond Schoonmaken Reinigen Advies Tips en Informatie. Op het plafond komt in de loop der tijd steeds meer vuil te zitten.


Denk aan nicotine, roet of zelfs schimmel. Door al deze viezigheid gaat het plafond of zelfs de hele kamer er smoezelig uit zien. Het ontvetten van hout is een onderdeel van het voorwerk en ontvetten hout is essentieel voor een goede hechting tussen ondergrond en eerste verflaag. Als je een goed eindresultaat van je schilderwerk wilt hebben zal je een goede voorbereiding moeten treffen.


Eigenlijk is dit met elke verfklus zo. Ontvet het plafond met een doek met water, waarin een ontvetter is opgelost. Verwijder eventueel oude loszittende stuc met een verfkrabber.


Heb je nog nooit een plafond geverfd of was je laatste verfklus geen groot succes, dan helpt dit stappenplan je vast opweg om je plafond te schilderen met een egaal resultaat zonder strepen. Het doel van ontvetten is om een goede hechting te krijgen tussen een ondergrond en een eerste laag verf. Natuurlijk moet je niet elk jaar je plafond onder handen nemen. Deze plafonds kunnen immers vettig of vuil worden door roet of nicotine. Ben daarna twee dagen bezig geweest de schade te herstellen ( plafond schuren en opnieuw verven).


Mijn advies, begin eerst met de muren, als dat goed gaat, dan het plafond proberen. Voor het beste resultaat kun je de muren het beste schoonmaken ( ontvetten ) met wat ammonia, zodat de nieuwe laag beter hecht! Zeker als de muren vies en vettig zijn! Plak ook de randen af die je niet hoeft te verven (kozijnen e.d.), en zorg ervoor dat de vloeren en meubels zijn afgedekt met wat folie of plastic, want het verf wil weleens alle kanten op spetteren! Is je muur of plafond halfmat of zijdeglanzen dan is ze niet-poreus.


In dit geval moet je eerst je muren of plafond afwassen met Formule MC Neutral. Dit product is even effectief als het populaire ammoniak, maar is veel minder schadelijk. We raden zo veel mogelijk af om ammoniak te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts