donderdag 11 oktober 2018

Ontvetten metaal

Eco-Point produceert en levert Ecologisch Verantwoorde Ontvetters. Voor architecten, over de hele werel die hoge kwaliteit willen combineren met design. Bekend om zijn flexibiliteit, uitzonderlijke weerstand en installatiegemak.


We verwijderen altijd zoveel mogelijk de bestaande roestlagen. Dikke lagen halen we weg met een staalborstel en de rest van de roest schuren we grondig op met een schuurborstel en daarna met grof schuurpapier.

Daarna stoffen we het metaal af. Om het vervolgens weer te ontvetten met thinner of wasbenzine. Door een goede voorbehandeling, zoals reinigen en ontvetten , zullen verdere lagen die op de objecten worden aangebracht beter hechten.


Door middel van reinigen en ontvetten maken we metaal namelijk schoon en ruw. Of een voorbewerking in uw situatie noodzakelijk is kunnen onze deskundige medewerkers u precies vertellen. Eigenlijk kan elk product dat vervuild is met olie, vetten, of andere smeermiddelen, door middel van onze technieken ontvet worden. De manier van ontvetten hangt af van de verontreiniging en de hechting.


In ons aanbod vindt u ontvettingsproducten voor het ontvetten van metaal , in het bijzonder het ontvetten van koper, staal, aluminium, olie en vet, maar ook als voorbereiding op het lakproces.

Voor elk ontvettingsprobleem bieden wij de meest doeltreffende industriële ontvetter aan. Reinigen en ontvetten Het verwijderen van vet, smeer, Het metaal wordt ontdaan van oxides, eventuele wals- en gloeihuid en het oppervlak wordt opgeruwd. Je schuurt dan als het ware het vet in het oppervlak. Dit is niet goed voor je hechting van je grondverf of lakverf.


Bij alle voorwerk van schilderwerk is het altijd eerst ontvetten en dan schuren. Lees hier het artikel over ontvetten. Ontvetten met wasbenzine is een van die mogelijkheden.


Wasbenzine kun je gebruiken voor ontvetten en schoonmaken. Ammoniak ontvet beter als het b. Hoe omtvet ik die best voor het schilderen? Spiritus is op basis van alcohol.


Ze zijn voor binnen gebruik. Is het dan voldoende om ze met een metaal verf te schilderen met anti-roestwerende eigenschappen om zeker te zijn dat ze nadien niet meer gaan roesten. Het ontvetten voor het schilderen is heel belangrijk, maar gelukkig niet moeilijk.


Je kunt hiervoor gebruik maken van St. Marc ontvetter, net als een verfreiniger.

De verschillende producten waarmee je kunt ontvetten voor het schilderen verwijderen vet, waardoor je de ideale ondergrond creëert om op aan de slag te gaan. Ook wel ontvetterbak, spoeltafel of onderdelenreiniger genoemd. Er zijn zelfs volautomatische systemen verkrijgbaar die via een vooraf ingestelde temperatuur en tijdschakelaar een wasprogramma draaien om de oliën en vetten af te breken.


Elektrolytisch ontvetten is het ontvetten van metalen met behulp van elektrolyse. De gasontwikkeling die aan het werkstuk ontstaat, oefent een vetafsleurende en daardoor intensief reinigende werking uit. Spuiten geeft het mooiste resultaat, echter heeft dit wel goede voorbereiding nodig.


Goed ontvetten , opschuren, metaal primer en spuiten maar. Laat daarna de verf goeddrogen in een ruimte waar weinig stof dwarrelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts