donderdag 25 oktober 2018

Brandvertragende verf hout

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295. Desgewenst passen wij de verf ook toe bij u op locatie of in onze werkplaats.

U kunt ons altijd bellen voor informatie of advies. Kies voor onze gecertificeerde producten. Hout , pleisterwerk of een andere ondergrond brandwerend of brandvertragend maken?


Met onze unieke verf bieden wij voor bijna iedere ondergrond of brandeis een gecertificeerde oplossing. Hiermee kunnen de hoogst haalbare normen worden gehaald. Brandwerende Coating voor Hout.


Muren en plafonds die met hout worden afgewerkt, zijn een aantrekkelijke designoptie voor de architect en principaal. De Rudolf-Hensel brandvertragende coating laat het hout zien en draagt bovendien bij aan de brandveiligheid. Hoewel hout brandt, is het in constructieve zin stabieler dan staal. De bepalingen van de algemene bouwkundige toelating in acht nemen.


Hout is zeer brandbaar, echter blijft een houten constructie langer staan vergeleken met een stalen constructie. Dit komt doordat hout langer zijn draagkracht houdt en staal op een hitte punt smelt. In het geval van hout , vertraagd de verf de snelheid waarop het hout ingebrand wordt.


Daarnaast zijn veel brandvertragende systemen voor houten. De verf is standaard beschikbaar in transparant en wit. Tegen een meerprijs zijn kleuren beschikbaar.

Het brandvertragend verfsysteem voor hout bestaat uit diverse varianten verven en vernissen. Daarom kunnen betere brandklassen het beste worden bereikt met het aanbrengen van brandvertragende verf op hout. Bij een huis opknappen worden vaak muren met een latex verf gesausd en het houtwerk met een verf geschilderd.


Met het oog op brandvoorziening is een brandvertragende verf een uitkomst. Verf dat immers droogt is natuurlijk ook. Door het behandelen van hout met een brandvertragende verf of brandvertragende coating kan de brandbaarheid sterk worden vertraagd. Door de beschermende verf ontstaat bij hogere temperatuur een brandvertragende werking die voorkomt dat hout snel ontbrandt.


Fire Proof houtcoating transparant is een watergedragen, transparante brandvertragende verf die hout - en houtproducten en decoratiematerialen beschermt tegen vuurbelasting. De werking van berust op een opschuimend effect en is speciaal ontwikkeld voor binnen toepassingen. De verfsystemen kunnen worden aangebracht op zowel staal, hout als beton. Tijdens de brand zwelt de brandvertragende verf op om een beschermende schuimlaag te vormen die deels energie gebruikt tijdens het schuimen en deels het onderliggende hout isoleert tegen het vuur.


Indien het vuur niet dooft, wordt het hout houtskool zonder te ontbranden. Het type brandvertragende verf en de hoeveelheid die nodig is, wordt bepaald op basis van het type hout of constructieonderdeel. Een beschermende eindlaag kan ook gekozen worden in een RAL kleur naar keuze.


De verf kan aangebracht worden met de rol of met airless spuitmachine, afhankelijk van de. Na impregnering kan het hout worden voorzien van een blanke lak (binnen) of een transparant of dekkend mat verfsysteem. Hierbij blijven de brandvertragende eigenschappen in stand.


Bij opwarming in een brandsituatie gaat de brandvertragende verf , die aangebracht werd op de structuren, zwellen en vormt deze een isolerende laag. De juiste volgorde voor het behandelen van het hout voor binnengebruik is als volgt: Het hout moet droog zijn. Zagen, schaven en schuren. Onbehandeld hout is hout dat nieuw is (van de fabriek of bouwmarkt komt), nog niet is verduurzaamd of nog geen beschermlaag heeft gekregen.


Hout brandt af, maar behoudt zijn draagkracht veel langer dan het plotseling ‘vloeibaar’ wordende staal. Toch is het van belang om hout te behandelen met een brandwerende verf. Na het aanbrengen van de toplaag is het hout mat, zijden- of hoogglans afgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts