vrijdag 26 oktober 2018

Epoxyhars op hout

Kunstharsmortels zijn zeer geschikt voor betonreparaties, ontdek het aanbod op Kiwitz. Met kunstharsmortels zorg je voor een duurzame betonreparatie. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Bereken wat jouw houten kozijn kost. Bekleden van hout met epoxyhars en glasweefsel Algemene werkwijze: Van zéér groot belang is, dat het te behandelen hout schoon, droog, stof- en vetvrij is.

Leg het nodige gereedschap klaar, schoon en droog. Voeg hierbij de harder toe, zoals op de verpakking staat. Dit geeft een mooi glans effect aan het hout en beschermt het hout goed tegen vocht en krassen e. Dit is een van de meest eenvoudigste uit te voeren methode en valt qua kosten erg mee.


Lees de uitgebreide handleiding voor het afwerken van hout met Epoxy coating. Gebruik de Resion epoxy giethars voor het transparant gieten van vloeren, tafelbladen en meer. De giethars is geurloos en eenvoudig in gebruik.


Lamineren en bekleden met epoxyhars en glasweefsel.

Standaard universele epoxyhars voor het conserveren en lijmen van hout , het impregneren van glas- en koolstofweefsels, het maken van krimpvrije gietstukken in combinatie met vulstoffen. Oplosmiddelvrij, transparant. Toe te passen bij het bouwen, repareren, restaureren van houten en polyester schepen, kano’s, tanks.


Houtverzegeling op epoxy basis. Epoxyhoutverzegeling is een zeer dunne epoxyhars met een gemakkelijke mengverhouding van 1:(volume). Deze mengverhouding is niet kritisch, maar dient zo goed mogelijk te worden aangehouden. Het wordt gebruikt overal waar nieuw of reeds aangetast hout wordt blootgesteld aan de inwerking van vocht.


Dit systeem is een chemisch resistent epoxysysteem met hoge transparantie en helderheid. Er zijn verschillende methodes om een ondergrond af te coaten: 1. De epoxyhars heeft een zeer hoge mechanische sterkte, een neutrale geur en hardt transparant uit. Het voordeel is ook dat deze epoxy bij lagere temperaturen nog te gebruiken is. De uitharding zal alleen langer duren. Meer over de invloed van temperatuur op de uitharding van epoxy lees je hier.


Met een heldere epoxyhars blijft de kleur en de structuur van het hout zichtbaar en krijgt het geheel een luxe uitstraling. Een belangrijke reden om een houten boot met een epoxyhars te bewerken, is dat de natuurlijke schoonheid van hout zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de romp te zien is. Op zoek naar een waterdicht resultaat.

Epoxy tafels worden bij geheel op maat gemaakt. De mogelijk zijn daardoor eindeloos. Wij hebben kennis van materialen, constructie eigenschappen, gebruiksgemak en vooral design. Een epoxy tafel is een zeer exclusieve tafel die enorm arbeidsintensief is.


Een epxoy tafel begint echt nog bij het ruwe hout. Bespaar tot wel via kiesproduct. Snelle universele epoxyhars voor het conserveren en lijmen van hout , het impregneren van glas- en koolstofweefsels.


Waterdichte afwerking van vloeren, bakken, douche- en toiletruimtes. Een breed assortiment epoxyharsen. Glasweefsel is bij uitstek geschikt voor het lamineren op hout met epoxy.


Vanaf euro gratis verzending! Glasweefsel neemt weinig hars op en daardoor verkrijgt u stijve en lichte constructies. Eerst schuren we het hout op en wordt het daarna gereinigd. Daarna maken we een kleine hoeveelheid epoxy aan om een dunne laag aan te brengen op het hout.


De combinatie epoxyhars en hout , al dan niet samen met glasvezeldoek, is een zeldzaam gelukkige. Macsurf heeft alle kennis in huis om deze combinatie op een bijzondere manier toe te passen: met heldere hars waarbij de houten ondergrond zichtbaar blijft. Wanneer niet-uitgeharde epoxyhars per ongeluk terecht komt op de huid van iemand die er allergisch voor is, verdient het aanbeveling de huid te reinigen met aceton, alcohol of methylethylketon. Men kan proberen met beschermende handschoenen het contact met epoxyharsen te voorkomen. Boomstamtafel met epoxy afwerking op maat.


Bijzondere effecten zijn te bereiken door het gebruiken van bekistingen. Zo zijn uitsparingen en kieren op te vullen of kunnen we een boomstam tafelblad in epoxy laten ‘zweven’. Maak het af met een onderstel naar keuze of eigen ontwerp.


Het veelzijdige epoxyhars kent vele mogelijkheden. Composieten zijn licht en sterk, weer- en waterbestendig en worden onder andere toegepast in boten. Daarnaast wordt epoxy gebruikt als basis voor producten.


Epoxy heeft een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan die van beton.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts