woensdag 28 november 2018

Dd lak aanbrengen

Dd lak aanbrengen

Wordt DD Lak in kleur aangebracht , wacht dan dagen. Schuur het epoxy laminaat voordat de DD Lak wordt aangebracht. Hoe snel kan ik DD Lak over een verse polyester ondergrond aanbrengen ? Wanneer bij kamertemperatuur wordt gewerkt kan reeds na uur de eerste laag DD Lak. Voor onderwatercoatings kunt u kijken bij onze bootonderhoud producten.


Voor het aanbrengen de ondergrond goed voorbereiden (eventueel ZF primer of HB Coating aanbrengen , schuren tot korrel 2of 3en ontvetten met ontvetter). Verwijder oude, slecht hechtende twee komponenten verflagen. Ruw oude, twee komponenten verflagen welke in goede staat zijn op.


Maak het oppervlak stofvrij en neem het grondig af met DD - lak ontvetter. Repareer eventuele beschadigingen met epoxy plamuur na het aanbrengen van primer. Blanke tweecomponenten polyurethaan lak.


Dd lak aanbrengen

Toe te passen als matte afwerklaag in een transparant laksysteem op hout. Te verwerken met verfspuit. DD Lak is krasvast, kleurecht, bestand tegen chemicaliën, weer, UV-straling, en heeft een langdurig glansbehoud. De bootlak is geschikt voor toepassingen waar zeer hoge eisen worden gesteld.


Het kenmerkt zich door haar goede vloei-eigenschappen, waardoor DD Lak eenvoudig te verwerken is met een kwast of roller. Afgelopen weekend heb ik AF aangebracht , eerst een stuk met roller daarna, bij wijze van proef met kwast. De kwast gaf een aanzienlijk strakker resultaat. DD lak krijg je een diepe glans op het schip ! Waarom zou dat met 2C ( DD ) lak ook niet het geval zijn. Ergo, zijn er ook nadelen aan het gebruik van een kwast?


Dd lak aanbrengen

Niet geschikt voor toepassingen onder de waterlijn. Gewoonlijk worden één à twee lagen in kleur aangebracht en daarna afgewerkt met blanke DD lak. Gemakkelijk te verwerken met kwast of verfroller.


DD - lak double coat De IJssel - Hoogwaardig twee componenten polyurethaan laksysteem. Eenvoudig te verwerken met kwast of roller zonder kwaststrepen of roller aanzet. Hoge krasvastheid en UV-bestendigheid.


Exceptioneel glansbehou niet vergelend. LAK is geschikt als laksysteem waar zeer hoge eisen worden gesteld aan de krasvasthei glansbehouding, chemicaliën-, weer- en waterbestendigheid (niet voor onderwaterschepen). Het is een hoogwaardige twee komponenten DD lak.


Deze kleuren zijn niet op voorraad maar voor deze kleuren geldt: voor uur besteld dezelfde werkdag verstuurd. De structuur van de roller voorkomt dat er belletjes ontstaan tijdens het aanbrengen van de lak. De verfroller heeft afgeronde uiteindes, waarmee u banen in het schilderwerk voorkomt.


Mbt de vervolgopbouw verwacht ik wel problemen. Schuren is niet aan te raden, de kans dat je de lak van het model af stoot is zeer aannemelijk. Hoe meer lagen lak er op een auto zit hoe meer het licht word gebroken waardoor het lijkt alsof het gespoten deel donkerder is dan de rest van de auto… Het enige dat een spuiter hier aan kan doen is zo min mogelijk lak aanbrengen bij de aangrenzende delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts