dinsdag 17 september 2019

Parkeerschijf

Een parkeerschijf is een platte witte schijf in een blauw hoesje. Je gebruikt hem om aan te geven hoe laat je op een parkeerplaats die daarvoor dient, je auto hebt geparkeerd. In een parkeerschijfzone (of blauwe zone), waar de parkeertijd begrensd is, kan de toezichthouder zien of de auto er dan al te lang staat of niet. Als je je auto parkeert in een blauwe zone, waar een maximale parkeerduur geld heb je een parkeerschijf nodig. Door de parkeerschijf in te stellen op het tijdstip van aankomst ontvang je geen onverwachte parkeerboetes meer.


Parkeerschijf

De parkeerschijf is voor het parkeren in een blauwe zone. Tevens voldoet de parkeerkaart aan de wegenverkeerswet in alle Europese landen. Met een parkeerschijf als bedoeld in deze regeling worden gelijkgesteld parkeerschijven die voldoen aan de eisen voor gebruik in een andere lidstaat van de Europese Unie of in een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een tot een douane-unie strekkend Verdrag, dan wel in een staat die partij is bij een tot een.


Op de parkeerschijf plaats je het pijltje op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Let op de voorbeelden in het filmpje). Je mag dan twee uur parkeren, te tellen vanaf het tijdstip dat het pijltje aangeeft. Behalve als een verkeersbord een andere tijd aangeeft. Bestel uw parkeerschijf hier voor gegarandeerd de laagste prijs online te vinden!


Parkeerschijf

Over ons Persinformatie Werken bij Action Winkelruimte gezocht Klantenservice. Op de achterzijde van de parkeerschijf kan voor de gebruiker eventueel informatie gedrukt staan over de wijze en regels van instellen van de parkeerschijf en de wijze van zichtbaar aanbrengen van de schijf in de auto (dashboard). Weet u hoe u de parkeerschijf correct moet gebruiken?


Waar is de parkeerschijf verplicht? In de blauwe zones (zones met parkeerplaatsen waar men gedurende een beperkte tijd mag parkeren of langs openbare wegen in een blauwe zone). Op parkeerplaatsen waar het verkeersbord “P” van toepassing is, aangevuld met het teken van een parkeerschijf.


Parkeerschijf

Het parkeren op plaatsen die niet met een P-tegel, P-bord of blauwe streep zijn aangegeven is verboden. Daar waar een blauwe streep is aangebracht mag een motorvoertuig met meer dan twee wielen slechts parkeren wanneer een parkeerschijf is geplaatst achter de voorruit. Heel wat mensen weten niet hoe ze een parkeerschijf juist moeten gebruiken. Parkeerschijf juist instellen. Moet je het pijltje zetten op het uur voordat je aankwam of doordraaien naar het volgende halfuur?


Met deze tips doe je het nooit meer fout. Deze stevige parkeerschijf heeft meerdere functies. Zo heeft hij tevens een ijskrabber en trekker. Met de parkeerschijf kunt u parkeren in blauwe zones.


De kaart is gemaakt van duurzaam materiaal zodat hij ook goed het ijs van de ruiten krabt. Plaatsing van de parkeerschijf. Let er vooral op dat de aankomsttijd goed zichtbaar is zodat daar geen twijfel over kan bestaan. Altijd handig als uw klanten een karretje nodig hebben voor de boodschappen.


Door aan het wil te draaien kunt u aangeven wanneer u gekomen bent. Deze schijf draait rondom en start na uur weer bij uur. Door het kleine formaat past deze parkeerschijf altijd in uw dashboardkastje. Op dit bord staat de maximale parkeertijd. Op uw parkeerschijf stelt u de tijd in waarop u de auto parkeert.


Informatie over blauwe zone bij uw gemeente. Niet elke gemeente heeft blauwe zones. Deze parkeerschijf heeft u nodig in elke blauwe parkeerzone.


In deze zone is het verplicht de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen te leggen. De locaties waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, herkent men aan de blauwe verkeersborden met de witte P en het symbool van een parkeerschijf. Wanneer de parkeerschijf gebruiken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts