woensdag 18 september 2019

Krijtverf overschilderen

Kies uit producten vanaf € 395. Een krijtverflaag is enigszins poreus. Het bestaat voor een groot deel uit (verrassing) krijt, wat het een goed afdekkend vermogen geeft zonder af te stikken. Nee, het is niet zoals de witkalk uit de jaren die bleef afgeven en die je onmogelijk met een andere verf kon overschilderen.


Krijtverf overschilderen

Krijtverf wordt door veel mensen onterecht verward met kalkverf. Als de verf droog is, geeft hij niet meer af. De krijtverf is overschilderbaar met iedere muurverf. Ik zou je adviseren: Maak eerst de meubelen goed schoon met water en een flinke scheut ammonia (of verfreiniger). Klopt het dat je heel snel vingers en vlekken ziet op krijtverf ? Schuur vervolgens de krijtverf goed aan zodat deze dof word en stofvrij maken.


Vervolgens met een goede grondverf de meubelen in een kleur zetten die dicht in de kleur ligt die het moet worden. U verkrijgt nu de mooie authentieke kwaststreken van de krijtverf op de muur. Dit geeft een warme, zeer moeilijk na te bootsen effect. Nadelen krijtverf zijn er maar zijn er ook nadelen aan Annie Sloan Chalk Paint.


Het grootste nadeel is dat je moet schuren omdat anders de hechting onvoldoende is. Maar het grootste nadeel van krijtverf is dat je kringen krijgt. Bij krijtverf ligt de wax op de verf.


Ook andere kleuren lenen zich voor deze techniek, met bijvoorbeeld een grijstint of taupe kleur kun je hout of riet vergrijzen. Daar zal de wax uitharden. Direct na het drogen overschilderen. Reparaties in de verflaag eerst met alkydgrondverf behandelen.


Krijtverf overschilderen

Acrylverf over acrylverf: Eerst ontvetten vervolgens nat schuren met een schuurmatje en eventuele reparaties moet je voor het schilderen eerst voorstrijken met acrylverf. Lijnolieverf over alkydverf: Geen goede keuze en dus af te raden. U krijgt er dus niet de kleurnuances mee die u met kalkverf wel krijgt. Het resultaat zal echter wel veel matter zijn dan bij Latex – of acrylverf. Nog een groot verschil is dat u krijtverf achteraf makkelijk kunt overschilderen , met om het even welke andere verf.


Lokaal bijwerken is lastig en geeft snel kleurverschil. Het is een populaire verfsoort voor binnenmuren, maar ze kan ook op meubels aangebracht worden voor een authentieke look. In dit artikel kom je meer te weten over de eigenschappen en prijs van deze verfsoort. Doe je dit met verschillende kleuren die je daarna opschuurt dan geeft dit een mooi effect.


Krijtverf overschilderen

Kijk wel uit met het overschilderen van andere verfsoorten. Verschil tussen krijtverf en kalkverf. De verf is mat, fluweelachtig en egaal van kleur. Tevens is krijtverf geschikt om buiten te gebruiken.


Je kan kalkverf niet zomaar overschilderen met om het even welke verf. Question,likes_count:slug:met. Op muren wordt de krijtverf aangebracht met een roller, het resultaat is dan een gla ultra-mat en egaal oppervlak. Op houten panelen en meubels wordt de krijtverf vaak met een spalter, (een zachte, langharige kwast) aangebracht, waardoor er kwaststreken in de verflaag ontstaan.


Een met krijtverf afgewerkte muur of meubel is over te schilderen met op waterbasis gedragen verf. De ondergrond dient wel eerst ontvet te worden en daarna lichtjes te worden opgeschuurd. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe laag verf zich goed kan echten aan de onderlaag.


DIY: een kast schilderen met krijtverf In aflevering van Weer verliefd op je huis zag je hoe stylist Frans bewoners Doortje en Tom hielp met de inrichting van hun loft. Bij deze make-over kreeg een oude kast een nieuwe look. Met witte krijtverf creëer je op deze manier een whitewash effect.


Het verschil van krijtverf en kalkverf zit ook in de toepassing van de twee producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts