donderdag 19 april 2018

Teakhout behandelen white wash

Snel geleverd in heel Nederland! Alle merken voor de laagste prijs! Lees verder voor de verschillende manieren om een wash aan te brengen op teakhout. Teakhout met kalkwas of colourwax behandelen. Omdat teak van nature vettig is, kun je meubels van deze houtsoort het beste verven in white wash.


Het resultaat is prachtig!

Omdat teakhout van nature vettig is, vergt het iets meer werk om dit goed te behandelen. Hoe je het teakhout het beste kunt voorbereiden lees je hier in deze blog. Daarom is het het best om eikenhout met kalkwas te behandelen.


Bovendien leent eikenhout zich vanwege de open nerfstructuur goed voor een behandeling met kalkwas. Ga je de teak tafel behandelen of niet? Zoals we in een eerdere blog al vertelden is het behandelen van teak meubelen niet nodig, maar het kan wel!


Zeker voor een eettafel kan behandelen een goede keuze zijn om vlekken te voorkomen. Met eten of drinken wordt namelijk wel eens geknoei zeker als je kinderen hebt. Ook is het ontzettend leuk om op een rommelmarkt of bij de tweedehands (kringloop)winkeltjes een oud meubeltje te kopen en die op te knappen.

Tafel in de olie zetten - Lees hier hoe de vakman het doet. Verschil in teakhout en eikenhout. Eiken is misschien zelfs iets harder.


Voordeel van teak daarentegen is dat er een soort natuurlijke olie inzit. Deze zorgt ervoor dat teak ideaal is voor tuinmeubelen en ook dat als je het niet behandelt , er geen tot bijna geen vlekken in komen. Naast dit model nog vele andere white wash kasten uit voorraad leverbaar! Onze white wash kasten worden met grote zorg geproduceerd op Midden Java, Indonesië.


White wash kasten uit Indonesië. Omdat deze kasten wit worden geverf gebruiken wij voor het produceren van deze kasten dan ook geen teakhout. De natuurlijke vettigheid stoot namelijk water af waardoor dat minder goed in kan dringen, het hout dus droger blijft en dus langer mee gaat. Voor teakhout is het mooi als je deze behandelt met teakolie. Dit trekt helemaal in het hout waardoor het de mooie en natuurlijke uitstraling houdt.


Beits trekt grotendeels in het hout van je tuinmeubelen waardoor de nerf zichtbaar blijft. Wij als meubel spuiterij krijgen vaak deze verzoeken, Om een mooi resultaat te krijgen,zetten wij het meubel,na het goed ontvet te hebben met water en een scheut amoniak. Lak het af met de kleur die je mooi vind. Omdat het heel weerbestendig is door de natuurlijke olieën in het hout. Als je het kastje zo behandeld ,is suc6.


Veel mensen behandelen het hout vaak met olie om de natuurlijke kleur in stand te houden. voor elke huis van de huis.

De Olive salontafel is volledig gemaakt van teakhout. Dit zorgt voor het gebleekte effect van het hout. Deze teak white wash beschermt het hout tevens ook tegen vuil en vlekken. Let er op dat deze laag op den duur zal slijten en dat de werking daarmee. Teak tafel behandelen met groene zeep: als u uw tafel blank wenst te laten maar toch een kleine behandeling wilt geven, is groene zeep een echte aanrader.


Maak een sopje en veeg de tafel hiermee regelmatig af. U zult zien dat de vettige groene zeep in combinatie met het teakhout een soort van natuurlijke beschermingslaag biedt. De Coastal Long Island serie van Apple Bee is lichter van kleur dan de eerder uitgebrachte versie van de Long Island serie. Dit komt doordat het teakhout is behandeld met een white wash.


De onbehandelde meubels zijn van massief teakhout en de white wash meubelen van mindi hout, deze houtsoort heeft een wat grovere structuur en kan, in tegenstelling tot teak, wel dekkend geverfd worden. Je kunt je meubels ook in white wash meubels omtoveren door de snelle en eenvoudige verdunde krijtverf methode te gebruiken. Bij deze methode heb je zelf invloed op het resultaat, doordat je de verf meer of minder kunt verdunnen.


Voor een bescherming tegen morsen kunt u het blad behandelen met de Natural Wood Protector 2k of een Teakfix. Let op: dit meubel is handgemaakt en daardoor uniek. Je hoeft geen definitieve keuze te maken, je kunt het teak hout grijs laten worden en daarna weer op kleur brengen. Jij bepaalt zelf wat jij op enig moment mooi vindt.


Met teakhout kun je alle kanten op. Niet behandelen van teak houten meubelen. Je houdt van puur natuur, dus je teak houten meubelen worden niet behandeld.


De meubelolie of structuurolie zorgt voor een wat donkerdere tint van uw tafel. Indien u de originele kleur van het teakhout wenst te behouden, adviseren wij groene zeep. Dan is het niet mogelijk om deze te behandelen.


Deze tuinmeubelen zijn namelijk al voorzien van een (grey) wash. Na verloop van tijd zal de greywash verdwijnen en krijgen de meubelen een mooie eigen zilvergrijze kleur. Voor zowel onbehandeld als behandeld teakhout is het belangrijk dat het op een goede manier wordt onderhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts