dinsdag 24 april 2018

Beits of lak

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Ze worden net als dekkende verf op de mengmachine gemaakt. Van recente datum is een serie beitsen die qua nuances gebaseerd is op exclusieve houtsoorten als Teak, Meranti of Padoek. Lak daarentegen is dekkend en laat niets zien van de structuur.


Beits tegen de laagste prijzen.

Het geeft visueel min of meer hetzelfde effect als lakverf. Alleen lak en verf is verkrijgbaar in hoogglans, beits is altijd mat of zijdemat. Er zijn verschillende kleuren beits en lak. Dit zorgt ervoor dat de conditie van het hout behouden blijft. Lak is een transparante laag, die je meubelen beschermd tegen vuil en krassen.


Met beits zou je de tafel nog een kleur kunnen geven en evt lelijke of beschadigde plekken kunnen camoufleren terwijl je de houtnerf blijft zien (transparant) Blanke lak is eigenlijk het zelfde als een dekkende lakverf alleen zitten hier geen pigmenten in,vandaar de naam blanke lak. Een ander groot verschil is dat je bij lakken meestal een grondverf nodig hebt en bij beitsen niet. Let er bij het kiezen van een beits of lak dus op welk type hout je wilt behandelen.

Je kunt beits bijvoorbeeld gebruiken voor de schutting. Je geeft de schutting een mooie kleur of je zorgt er met een transparante beits juist voor dat de noesten van het hout goed zichtbaar blijven. Op werkdagen voor 21:uur besteld = volgende dag in huis! Dekkende beits is de oplossing als u twijfelt of een normale lakverf niet gaat bladderen. De reden waarom een dekkende beits vaak binnen enkele jaren (tot jaar) moet worden overgedaan is dat het zich opoffert ten behoeven van het hout.


Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Bij Lak , olie en was die transparant zijn zal het belangrijker zijn om je hout mooi op te schuren.


Bij lak en beits die niet transparant zijn is dit van minder belang voor het uiterlijk van het hout. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online. Maar ook beits voor steigerhout en bijvoorbeeld gevelbekleding.


Bij lak en verf trekt het product niet in het hout, maar blijft het als een laagje over het hout zitten. Maar nu mijn vraag: Wat is het beste, de buitenboel voorzien van dekkende beits of aflakken. Er bestaat gekleurd lak , maar ook transparante lak.


Wat ik heb gehoord is, dat lak langer, tot jaar, meegaat dan dekkende beits , nadeel als er vocht onder komt gaat de laag bobbelen en eventueel rotten. Voorbeelden van lak soorten zijn: boten lak , meubel lak , vloer lak componenten lak en verf.

Anders dan beits trekt lak niet tot minder in het hout. Als de laag na nat maken met alcohol of spiritus gaat plakken dan is dit een zgn. Gebeurt er niets dan gaat het om een terpentine verdunbare verf of beits.


Voor een buitentoepassing is het raadzaam om een terpentine verdunbare beits niet op een water verdunbare ondergrond aan te brengen. Breng je geen laagje lak , beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. Kortom, als je van hout houdt, dan is het verstandig om minstens eens in de twee jaar je tuinmeubels in de lak , beits of olie te zetten. Transparante beits of dekkende beits.


Als je kiest voor transparante beits dan blijft de nerf en de structuur van het hout nog goed zichtbaar. Bij een dekkende beits verdwijnen de nerven en wordt de kleur egaal en het effect is hetzelfde als een lak. Lak vormt een laagje op het houtoppervlak, dat daardoor ook automatisch beschermd wordt. Bij het schilderen van een nieuwe trap heeft u een ruime keuze.


Lak kan met een kwast, schuimrubberrol of met een spuitpistool opgebracht worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts