donderdag 13 februari 2020

Waterglas aanbrengen

Waterglas aanbrengen

Door klanten beoordeeld met een 1. Waterglas of Kiesol kopen voor de laagste prijs? Gratis verzending vanaf euro. Groot assortiment waterglazen. Is de regenbak lek doordat er een gat of scheur o. De behandelde plekken moeten vervolgens behandeld worden met een synthetische (oplosmiddelhoudende) grondverf, waarna er een watergedragen muurverf of behang aangebracht kan worden. Aanbrengen op schone, droge ondergrond.


In metselwerk: Met betonmolen: circa 5- waterglas toevoegen op de hoeveelheid te gebruiken water in specie. Bij andere menging maximaal waterglas toevoegen op de hoeveelheid te gebruiken water in specie. Indien gebruikt op muren kan wit-gelige uitslag ontstaan door aanwezig vocht in de stenen. Weet iemand of ze het bij de Praxis hebben? Daar is waterglas prima voor geschikt.


Herhaal dit vaker zodat de scheur zich wegens de onderliggende poreusiteit zo vol mogelijk zuigt. Dit verbetert de werking van het waterglas. Uitgehard waterglas lost niet meer op in water. Zorg wel dat beton kurkdroog is dan trekt het waterglas er beter in.


Meerdere lagen aanbrengen. Je hebt al een bak dus toeslagen in het beton zullen niet meer helpen. Het principe van de waterglas injectietechniek is eenvoudig, maar vooral erg effectief. Klik hier voor een grafische weergave van het complete proces. De te ontgraven bouwput wordt begrensd door dam-, diep- of soilmix wanden.


Geotechnisch onderzoek heeft de aanwezigheid van een injecteerbare laag (zand of fijnkorrelig grind) aangetoond. Natriumsilicaat, natriummetasilicaat of waterglas is een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur, met als brutoformule Na SiO (in watervrije toestand). Het komt voor als een kleurloze tot witte, hygroscopische vaste stof in diverse vormen, die redelijk goed oplosbaar is in water. Alle waterglazen vind je op beslist. Bestel simpel jouw servies online.


Koning heeft ruime ervaring in het aanbrengen van dergelijke bodeminjecties en heeft zelfs een unieke methode ontwikkeld waarmee we met injectieslangen op hoge snelheid een rasterpatroon aanbrengen. Maar wij gebruiken het in dit geval anders. Namelijk in een dunne laag aange­bracht, direct op een nog niet leerhard gedroogd object in klei. Eerst wordt het waterglas -laagje geforceerd gedroogd.


Dan wordt het object flink gedeformeerd. Joy, natuurlijk lukt dat niet. Vermoedelijk zal het een barst zijn die naar buiten toe breder wordt. Dan de barst samendrukken en bijeen houden met duct-tape. Dan op de barst cyano-acrylaat-lijm ( secondelijm ) aanbrengen.


Deze zal zich in de barst zuigen. Na een uurtje de tape verwijderen en op die plaats ook deze lijm. Het is dus maar de vraag of waterglas dit probleem gaat stoppen. Het is ook mede afhankelijk van het grondwaterpeil: staat dit laag dan heeft waterglas redelijk succes. Overschilderen vam waterglas is niet aan te bevelen.


Het silicaat is keihard en ondoordringbaar, dus hechting laat te wensen over. Voor het aanbrengen van een waterremmende bodem in een bouwkuip, worden de injecties uitgevoerd vanuit een injectie-unit. Tijdens het werk worden er voortdurend controles uitgevoerd op de mengverhouding en uithardingstijd van het materiaal. Onder normale omstandigheden kan na enkele dagen de bouwput worden ontgraven.


De basiskosten voor het waterdicht maken van de kelder kun je verdelen in kosten voor de vloer en kosten voor de muren. Als je er van uit gaat dat je waterglas op de vloer toepast dan kost dit iets meer dan één euro per vierkante meter. Je kunt er ook muren mee impregneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts