maandag 10 februari 2020

Was boetseren

In ruimere zin kan ook het modelleren met gips hieronder begrepen worden. Boetseermaterialen als plasticine, was en ook papier-maché. Boetseren met andere materialen als klei. In deze korte video zie je hoe een beeld in was wordt gemaakt.


Dit wassen beeld is vervolgens door de bronsgieter in brons gegoten. U kunt zich ook individueel opgeven per mail of via het Contactformulier.

De cursus boetseren met was is geschikt voor iedereen, voor beginners, maar ook voor mensen die al langer boetseren met klei en willen kennismaken met het boetseren in boetseerwas. Kenmerkend voor boetseermassa’s is de zachtheid in verschillende gradaties, waardoor ze met de hand te vormen zijn en het feit dat ze hun vorm behouden. Veel boetseermassa’s harden na het bewerken uit, zoals klei die aan de lucht droogt.


Klei kan echter ook gebakken worden. Werken met boetseer was is toch weer heel anders dan werken met klei. Bij mij ging het al fout in de winkel waar ik vrolijk kilo boetseerwas kocht. Enfin de komende jaren kan ik heel veel wassenbeelden maken.


Je hebt namelijk aan een kg meer dan genoeg.

Dan het boetseren met was zelf. Wat zijn de verschillen t. Juist voor een klein, dun beeldje is het een goede mogelijkheid te kiezen voor was. Keramiek, klei Allerlei ideeën. Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen.


Wie weet komt het r ooit van om zelf. Boetseerwas en gietwas voor sculpturen en modellen Als boetseermassa of gietmassa is was evenals klei een klassieker onder de beeldhouwmaterialen. De workshops “ was” boetseren zitten boordevol tips en handigheden.


De begeleiding zal individueel zijn, voor beginners en gevorderden. De cursussen en workshops worden gegeven door Corinna de Jong. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen.


Tijdens de 2-uur durende workshop boetseren maken beginners kennis met basistechnieken en worden gevorderden uitgedaagd zich de techniek verder eigen te maken. Van te voren spreken we af wat we gaan maken, met welke klei en met welke techniek. Tijdens de workshop staat het iedereen vrij hier een eigen invulling aan te geven. Behalve dat het boetseren van een beeldje heel erg leuk is, brengt het je ook even helemaal bij jezelf.


Op die manier werkt het ook therapeutisch en ontspannend. Voorbeelden van wat je kunt maken is bijv. Na het boetseren van polymeerklei kun je deze afbakken in een huis tuin keuken oven op 1graden.

En dan ongeveer minuten. Na het afbakken is polymeerklei zo hard als steen. Dan zijn er een paar gerichte opdrachten waarmee je eerst de basistechnieken leert kennen.


Daarna ga je met je eigen ideeën aan de slag! In de lessen wordt veel aandacht gegeven aan het kijken, de verhoudingen en proporties leren zien en die te vertalen in een beeld. Er kan worden geboetseerd met klei of met was.


Er wordt een beeld gemaakt naar eigen keuze en Lees meer. Ongelakt hout (dus geen gelakt of fineer!) kun je als ondergrond gebruiken, maar meestal gebruik ik een plastic placemat (zonder ribbeltjes of gaatjes). Soms plakt de klei aan de ondergron maar als je de placemat optilt en buigt kun je de klei er weer gemakkelijk vanaf halen. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ boetseren ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken.


Een cursus boetseren voor beginners en gevorderden waarbij de begeleiding is afgestemd op het niveau van de cursist. In deze cursus maak je kennis met het fascinerende materiaal “KLEI”. Klei is een oeroud basis materiaal waar al sinds mensen heugenis gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt. Cursus boetseren in klei, in Breda. Professionele begeleiding van een beeldend kunstenaar.


Leer ontwerpen en deze uit te voeren met behulp van de juiste technieken in. Het verwijderen van klei (substractief boetseren ) Het verplaatsen van zachte klei (natte keramische klei of verwarmde olie gebaseerde klei) Het snijden en herpositioneren van klei. Op deze pagina tref je informatie over deze beeldhouwtechnieken.


Bij boetseren van keramische klei zal het object zich in de loop der tijd in diverse stadia begeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts