woensdag 28 augustus 2019

Lelie planten in de tuin

Planten laten bezorgen via Greetz. Voor 13:bestel vandaag bezorgd. Bestel nu eenvoudig je bloemen en laat ze bezorgen waar en wanneer je wilt. Bekijk nu het assortiment.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Topkwaliteit tuinplanten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd.


Hét online tuincentrum met meer dan 10. Om ten volle van hun schoonheid te kunnen genieten plant je ze best in de tuin. Lelies kunnen perfect in de border.


Door hun hoogte zorgen ze voor ‘drama’ en voelen zich goed bij grootbladige, laagblijvende planten (voeten in de schaduw en hoofd in de zon) die op het tijdstip dat de lelies bloeien al over hun hoogtepunt zijn.

Alleen bollen met stevige schubben zijn de moeite van het planten waard. Als men niet onmiddellijk gelegenheid heeft om de bollen te planten , dan worden ze opgeslagen in vochtige turfmolm. De planten om haar heen zijn, vooral bij de hogere lelie soorten, haar niet tot last en kunnen zelfs voor wat steun zorgen. Het is een prachtig gezicht om lelies boven de planten border te zien bloeien. Met haar lengte en kleurrijke bloemen brengt de lelie extra ‘glamour’ in de tuin.


Het planten van leliebollen is gelukkig eenvoudig. Er is één bijzondere soort die een speciale. U kunt de lelie niet buiten planten als de grond bevroren is, dan gaat de plant dood. Houd de lelie in huis en geef regelmatig water.


In de herfst zullen de bladeren vergelen. Omdat de geur die de lelie afgeeft, niet in een afgesloten ruimte blijft hangen maar zich in de tuin mengt met de rest van de natuur is dit probleem in de tuin niet van toepassing, hoera! De speciosum hybride lelies verspreiden bijvoorbeeld een hemelse lichte vanillegeur. Liever helemaal geen leliegeur in de tuin ? Kies dan voor de aziatische lelie.


Tot de 17e eeuw bleef deze lelie in gebruik voor medische redenen. Later werd de plant ook bekend om cosmetische redenen. Gemengd met honing werd de Madonna lelie gebruik als smeersel tegen rimpels.

In tegenstelling tot dit bovenstaande werden in het Oosten de bollen van de meer botanische lelies gebakken en gegeten zoals aardappelen. De planten verdragen echter geen drup- of stuwvocht, en hoeven daarom tijdens de rustperiode van de herfst tot het voorjaar niet worden gegoten en mogelijk ook beschut tegen de regen overwinteren. Voor het overwinteren in de tuin moet, na de bloeiperiode, het zaadbestand worden verwijderd.


Wanneer je in het voorjaar wil genieten van bloemenpracht, plant de bloembollen dan in het najaar. De bollen hebben de koude in de grond nodig om tot bloei te komen. Zie het schema voor de specifieke plantmaanden.


Wil je ook in het najaar genieten van bloemen in de tuin ? Buitenplanten al vanaf €online. Boek uw Hotel in Leslie QLD online. Reserveer online, laagste prijzen.


Gekeurd door de bloemenbollenkeuringsdienst en het Naktuinbouw. Onze producten worden met zorg gekweekt. Onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Als hovenier heb ik er daarom voor gekozen mij in natuurlijke tuinen te specialiseren. Ik leg natuurvijvers aan en maak ontwerpen en beplantingen die aantrekkelijk en modern zijn vormgegeven.


Wilt u de lelie als snijbloem gebruiken, laat dan de helft van de stengel staan. Laat na de bloei de lelie in de tuin staan en de stengels en bladeren afsterven zodat de lelie energie aanmaakt om het volgende jaar weer te bloeien. Dek de plant in de winter af met een laag humus, dit geeft meteen de nodige voedingsstoffen. Staat de Agapanthus tijdens de winter wel in de tuin , dek hem dan goed af met folie en daarover een laag stro. Het folie zorgt er voor dat de planten niet te veel vocht meer krijgen.


Het stro beschermt de planten tegen de kou. Gaan de planten naar binnen dan kunnen de bladverliezende soorten donker worden weggezet. Verbeter de uitgegraven grond met wat compost, speciale grond of Vivimus. Houd er rekening mee dat de losse grond rond de plant nog iets inzakt. Vaak worden de planten te hoog gezet, hierdoor kan de wortelkluit uitdrogen.


Plant u ze ruim van tevoren in de gron dan hebben de lelies de tijd om zich goed vast te wortelen en voedingsstoffen in zich op te nemen, zodat u later in het jaar de meest prachtige bloemen in uw tuin heeft staan, die de afgunst van iedereen zullen opwekken. Het is het beste de bollen meteen na ontvangst te planten. Als de lelie is uitgebloei kunt u de bloemen eruit knippen en de plant in uw tuin poten zonder de pot. Als u ze regelmatig water geeft zal de plant groen blijven tot het einde van de zomer, begin van de herfst.


Na de winter zullen de planten opnieuw opkomen aan het begin van de zomer (juni, juli). Zorg ervoor dat de aarde, op het moment dat de plant wordt weggezet in de winterstalling, niet te vochtig is. Een lelie bloeit slechts keer per jaar. De plant gaat in rust en neemt dus geen voeding en water meer op.


Een pot of kuip met te vochtige aarde werkt het wegrotten van de wortels in de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts