vrijdag 13 december 2019

Watergedragen beits

Alle soorten en kleuren Voor uur bestel morgen in huis! Tenco Beits tot goedkoper. Beslist de laagste prijzen. Watergedragen verf is gevoelig voor blocking, zeker als hij nog vers is.


Verder zijn watergedragen verflagen gevoelig voor rubber waarin weekmakers zijn verwerkt, zoals bij pvc-tochtprofielen. De verffilm kan door de weekmakers worden aangetast en kan daardoor zacht en kleverig worden. Gekleurde of transparante beits. Naast zijn beschermende functie, wordt beits ook gebruikt om oud of verkleurd hout een nieuwe look te geven. In ons assortiment hebben we zowel transparante als dekkende beits.


Een dekkende beits verbergt de houtstructuur met kleuren zoals wit, groen, blauw, bruin en zwart, wat in het geval van lelijk hout nuttig is. Een (half)transparante beits benadrukt en verfraait de houtstructuur. Een transparante beits is volledig kleurloos. Een halftransparante beits is getint, maar is nog steeds doorzichtig. Antwoord: Binnen worden over het algemeen watergedragen verven gebruikt.


Watergedragen beits

Veelal zijdeglanzende verven. Daarnaast vergelen terpetinegedragen verven en dat vindt men binnen vaak niet mooi uitzien. Je kunt beits voor alle soorten hout gebruiken. Als je hout in je tuin gaat beitsen kies dan wel voor een echte buitenbeits of tuinbeits. Daarmee houd je je houten meubelen en spullen langer goed en je hebt er minder werk aan.


Hardhouten schutting verven. Uiteraard kun je ook je hardhouten schutting verven, doe dat dan met een dekkende buitenbeits. Als de laag na nat maken met alcohol of spiritus gaat plakken dan is dit een zgn.


Gebeurt er niets dan gaat het om een terpentine verdunbare verf of beits. Voor een buitentoepassing is het raadzaam om een terpentine verdunbare beits niet op een water verdunbare ondergrond aan te brengen. Op de deur zit nog de 1e vernis of beits laag, doorzichtig-donker bruin. Gebruik geen thinner om te ontvetten, dit maakt de watergedragen verflaag week met alle gevolgen van dien.


Nadat je de goed hechtende, oude watergedragen verflaag zorgvuldig mat hebt geschuurd kun je deze overschilderen met een verf op terpentinebasis zoals Sikkens Rubbol Satura of Sigma S2U Satin. Ook de Wijzonol Industrielak is een aanrader! We houden het graag simpel, dus daar zal het antwoord ook naar zijn. Tot zover het logische gedeelte.


Het is algemeen bekend dat verf over beits niet best gaat. Maar waarom schilder je niet gewoon beits over de beits , dat is er ook dekkend zodat je het niet ziet dat het beits is. Dat is beter dan dat het er later gaat afbladderen. Dan heb je een groot probleem!


Wat je ook moet weten heb je gewone beits of watergedragen. Filmvormende, watergedragen beits voor houtafwerking binnen en buiten. UV-bestendige alkyd-acrylaat dispersie. Niet milieu-belastend en estetisch zeer decoratief. Zo vind je voor iedere toepassing de geschikte beits.


Zorg dat je voor je gaat beitsen de juiste spullen in huis hebt zoals alle rollers, kwasten en spatels. Wil je graag de natuurlijke kleur van hout benadrukken, kies dan voor een mooie transparante beits in bijvoorbeeld de kleur mahonie of eiken. Kies dan voor een lichte houtbeits of transparante houtbeits voor buiten. Tussen de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA vind je altijd een beits die bij je interieur past.


Buitenverf voor hout: houtbeits kopen. Beits is een speciaal soort buitenverf voor hout. Er zijn veel verschillende soorten buitenverf voor hout. Het grote voordeel van een watergedragen beits is dat je een relatief korte droogtijd hebt.


U geniet dus van een beter resultaat. Een dergelijke dekkende beits zorgt voor een kleurverandering en zal bovendien ook een deel van de natuurlijke structuur doen verdwijnen. Gelukkig is er wel een alternatief: een transparante beits zoals bijvoorbeeld Wijzonol transparante beits.


Door het aanbrengen van een transparante beits kleuren jouw meubelstukken niet. Zwarte beits superdekkend. Doe je dit niet, dan krijg je snel last van strepen en de verf vloeit niet mooi.


Om de verf aan te brengen wordt een Anza roller aanbevolen. Dit is de video van twee weken geleden, waarin ik met terpentine- beits werk (buitenbeits) op zácht hout. De manier van beitsen werkt voor alle soorten beits.


Let er wel op dat beits op waterbasis veel sneller droogt, dus je kunt het beste gelijk met de doek de beits eraf kan wrijven als je een niet te donkere kleur wilt. Type verf: kies je voor een watergedragen verf of beits , of voor een terpentine verdunbare verf of beits. In de bouw wordt veel gebruik gemaakt van vuren- en grenenhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts