woensdag 23 oktober 2019

Spuitbus kunststof

Spuitbus kunststof

Verven met een spuitbus gaat snel. Je kunt er moeilijk bereikbare plekken mee verven en onregelmatige oppervlakken egaal bedekken. Denk aan fotolijstjes, fietsen of houten tuinmeubelen. De MoTip spuitbussen en Motip primers zijn speciaal bedoeld voor herstelwerkzaamheden en verfraaiing van auto’s.


Het aanbrengen van een dunne nevellaag is al voldoende om de hechting op kunststof delen te verbeteren. MoTip spuitbus Plastic Primer is een sneldrogende, transparante kunststof hechtprimer voor het gronden van onbehandelde oppervlakken van alle soorten kunststof. Als je met een pot kunststof verf of een spuitbus aan de slag gaat is het sterk aan te raden om dit buiten te doen. Door de dampen en minuscule verfdeeltjes die in de lucht komen bij een spuitbus moet je een zeer goed geventileerde ruimte hebben. Hoogstwaarschijnlijk is dit niet mogelijk om dit in een normale schuur of huis voor elkaar te krijgen.


Hierdoor hoef je voor het spuiten geen primer meer te gebruiken. Let wel op dat bij merken waarbij dit niet is, er van te voren wel een primer gespoten moet worden waardoor de lak beter hecht op het kunststof oppervlakte. Voor het lakken van onderdelen die zijn gemaakt vanhard plastic, polyester of polycarbonaat.


Spuitbus kunststof

Toepasbaar op: plastic bumpers, zijspiegels, spoilers etc. Als je dit achterwege laat heb je grote kans dat de laklagen bij vervorming van het kunststof gaan barsten en loslaten. Dit zie je vaak bij de binnenkappen van scooters.


Zo kwam ik ook een hechtprimer tegen van Sudwest. Kunststof primer in een spuitbus. Ik zag een collega schilder dit gebruiken en hij was er enthousiast over. Ik heb gevraagd waar hij dat heeft ingekocht. De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn.


Spuitbus kunststof

Ideale verwerkingstemperatuur tot 25°C. De spuitbus op kamertemperatuur brengen. Voor gebruik de spuitbus minuten goed schudden en een proefstukje spuiten. Afstand tot het te behandelen oppervlak circa tot centimeter.


Deze Plastic Paint heeft een zijdeglanzende eindlaag en is leverbaar in de kleuren grijs, antraciet en zwart. Deze lak is zeer geschikt voor het spuiten en opknappen van hard plastic, polyester en polycarbonaat. Spuitbus Bumperspray kunststoflak antraciet. Te gebruiken op bumpers, spiegelkapjes, spoilers , etc etc.


Spuitbus kunststof

Acrylfiller Primer in spuitbus. En je een beetje het gevoel krijgt hoe de spuitbus reageert als je op het ventiel drukt. Bij het spuiten is het belangrijk om altijd een spuitafstand van ca.


Te dichtbij krijg je zakkers, en hou je de spuitbus te ver weg, dan nevelt de verf over de ondergron en komt er te weinig verf op het te spuiten object. Ik loop veel bij de weg en heb altijd mijn oren en ogen open. De lak hecht optimale aan de afwerklaag op hout, metaal, de meeste harde kunststoffen en keramische materialen. De primer is geschikt voor moeilijk te schilderen voorwerpen zoals spijlen, buizen en rotan. Deze spuitlak is zowel binnen als buiten te gebruiken.


Eén spuitbus van 4ml volstaat voor het spuiten van een oppervlakte van tot m2. GAMMA grondverf kunststof wit 2ml op terpentinebasis zorgt voor een optimale vulling en hechting op harde kunststoffen zoals bij kunststof keukendeuren, schroten, kozijnen en rolluiken. Deze grondverf is geschikt voor gebruik zowel binnenshuis als buitenshuis.


Eén blik van 2ml volstaat voor het schilderen van een oppervlakte van m2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts