vrijdag 25 oktober 2019

Lijst ophangen

Lijsten in alle kleuren en materialen. Bestel eenvoudig en snel op beslist. Schilderij ophangen met verlichting.


Om een schilderij nog mooier in de ruimte uit te laten komen is het ook mogelijk om een ophangsysteem met verlichting te gebruiken. De ruimte wordt er nog sfeervoller door en het mooie schilderij zal nog meer opvallen voor uw gasten. Een dierbare foto, grappige quote of bijzonder schilderij: ze verdienen het om gezien te worden.


Even over die witte muur drempelvrees heen stappen en je hebt in no time een verfijnde galeriewand. Met deze tips kun je zelf je schilderij ophangen. Fotolijsten zijn er in verschillende soorten en maten.


Dit maakt het niet altijd eenvoudig je lijst goed op te hangen. Je wilt dit natuurlijk wel netjes doen, want je je muren moeten niet beschadigen. Houd wanneer je meerdere lijsten wil gaan ophangen de volgende stelregel aan: hang het midden van elke lijst op gelijke hoogte. Naast direct tape op de lijst en muur te plakken kun je ook werken met haakjes. Over het algemeen kun je dan wel minder zware lijsten ophangen.


Deze haakjes zijn makkelijk te bevestigen op tegels, op gladde gestucte muren. Bepaal eerst de plek waar je het lijstje wilt hebben. Houd het tegen de muur op de gewenste plek. Je kunt met het vulpotlood een heel fijne markering zetten in het midden aan de bovenkant.


Lijst ophangen

Meet aan de achterzijde van de lijst de afstand tussen de bovenkant en het bevestigingspunt. Als je meerdere schilderijen naast elkaar hangt, hang ze dan allemaal op de hartlijn. Dat wil zeggen op de lijn die door het hart, het midden van de schilderijen gaat. Deze manier van ophangen is minder voorspelbaar dan alle onderkanten of bovenkanten gelijk. Mooi is twee schilderijen met dezelfde lijst naast elkaar.


Ophangen zonder lijst en toebehoren vindt u online in onze kunstenaarswinkel. Geef je huis meer persoonlijkheid met onze muurstickers, collagelijsten, posters en kunstkaarten. Voor al je losse foto’s hebben we mooie fotolijsten. Wil jij ook je lijsten gemakkelijk ophangen en prachtig uitlichten?


Lijst ophangen

Kies dan voor het STAS Multirail MAX systeem, sluit precies aan op je plafond! Ruime keuze lijsten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. IKEA - HAGHE Ophangrail voor schilderijen, wit, Je kan groot schilderij of kleine schilderijen ophangen aan de meegeleverde haken. Het koord is gemakkelijk in te korten.


Er kunnen meerdere ophangrails aan elkaar worden gekoppel dus de rail is zo lang te maken als je wilt. Meet vanaf deze twee punten met een meetlint naar de bovenkant van de lijst en breng de maat met potlood over naar de muur. Je kunt ook een stuk hout van ongeveer de helft van de breedte van de lijst onder de ophangdraad houden om de twee ophangpunten te bepalen. De twee einden van het hout bevinden zich daar waar je de bevestigingen moet ophangen.


Je kunt dus elke poster ophangen met dit posterophangsysteem. Hoe hang je de ingelijste poster op? Daar bestel je snel en voordelig een ingelijste versie van de door jou gekozen poster.


De lijst wordt op maat gemaakt in de kleur en het materiaal van jouw keuze. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe we enkele fotolijsten met verschillende afmetingen kunnen ophangen zoals in het voorbeeld hiernaast. Deze type kaders vind je terug bij Acaza onder de naam Oslo. Omdat het midden van elke lijst op gelijk hoogte hangt, ervaart het menselijk oog dit als een harmonisch geheel.


Posters ophangen zonder lijst maar met posterhangers met latjes. Een posterhanger met latjes is een leuk, creatief alternatief voor een lijst. Deze posterhanger bestaat uit twee houten latjes die tegen elkaar klemmen.


Je klemt er de poster tussen zonder deze te beschadigen. Aan de binnenkant van deze latjes zit meestal een beschermlaag. Een schilderij ophangen was nooit eenvoudiger, dan met een schilderij ophangsysteem van STAS picture hanging systems! STAS biedt een compleet scala aan ophangsystemen waarmee u uw schilderijen, fotolijsten en kunst flexibel, eenvoudig en snel kunt ophangen en verplaatsen. Kies voor een foto ophangsysteem van STAS, we bieden zelfs.


Lijst ophangen

Naast het ophangen als baklijst, kun je er ook voor kiezen om de lijst als een traditionele lijst te gebruiken. Hierdoor valt de canvas strak in de lijst. Dit geeft de canvas een mooie uitstraling.


Josh Hemsley via Unsplash. Met kunst, prints en foto’s maak je je huis af en voeg je heel gemakkelijk een persoonlijke sfeer toe aan je interieur. Ben je die standaard lijstjes een beetje beu?


Dat kunnen we ons goed voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts