maandag 18 maart 2019

Dubbel glas isolatiewaarde

Voordelig, Secuur, Snelste van de hele Regio. Dubbel Glas met jaar Garantie! Bij glasschade binnen min bij u! Zowel op Glas als op de Montage!


Glas van hoge kwaliteit op maat, rechtstreeks uit de glasfabriek.

Vind dubbel glas bestellen als je nu zoekt. Gewoon dubbel glas : vervangen wenselijk. Ook als je kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn. Het levert meer comfort op en bespaart energie. Hoge isolatiewaarde dubbel glas.


Als je dubbel glas wilt, kijk dan altijd naar de U-waarde. Glas met een lagere U-waarde betekent betere isolatie en lagere stookkosten.

Al maakt een U-waarde van glas van of van weinig verschil. Wat is de isolatiewaarde van glas ? Advies over de U-waarde, R-waarde en K-waarde van diverse soorten ( dubbel ) glas. Met goede isolatie voorkom je warmteverlies. Waar dubbel glas bestaat uit glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas ertussen, is er bij driedubbel glas nog een extra glasplaat aan toegevoegd.


Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis wordt gehouden. Driedubbel glas in uw woning of bedrijfspand? Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde (uitgedrukt in Watt per mKelvin).


Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Dit type beglazing isoleert dan ook opmerkelijk beter dan dubbel glas en zelfs iets beter dan superisolerend glas.


De voordelen ten opzichte van superisolerend glas zijn echter te klein, waardoor dit type glas maar zelden gebruikt wordt. Bijvoorbeel dubbel glas (4-mm) betekend een ruit van mm dik en een ruit van mm, waarbij u in dit geval €2betaald per m2. Ideaal, zo weet u gelijk aan welke prijzen u moet denken voor de levering van uw dubbel glas. Bij grote afnames van dubbel glas zijn kortingen bespreekbaar, neem hiervoor contact met ons op.


De U-waarde van glas verschilt van glassoort tot glassoort.

De isolatiewaarden van glas kun je ook nakijken via het Bureau voor Normalisatie. Vanaf deze datum wordt ingedeeld op basis van de daadwerkelijk behaalde isolatiewaarde van de desbetreffende ruit. Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires.


Deze spouw is gevuld met argongas. Op de binnenruit is een flinterdunne metaal-coating aangebracht. In een monument zou je dus het liefst ook dubbel glas zetten. Alleen vallen monumenten onder monumentenzorg en mag er dus niet zomaar iets aan veranderd worden. Er is echter wel een oplossing: monumentenglas (of monumentaal glas ). Dat laagje zorgt ervoor dat stralingswarmte tegen wordt gehouden.


Het laagje zelf is niet waar te nemen en belemmert evenmin de lichtinval. Standaard dubbel glas heeft minder dikte. Daar zie je bijvoorbeeld 6-12-mm als dikte van dubbel glas ( glas -spouw- glas ). Hoe kun je de dikte van dubbel glas meten?


Dat hangt af van: De grootte van het raam. De gewenste isolatiewaarde van het glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts