dinsdag 1 september 2020

Witte olie voor hout

Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Bereken wat jouw houten kozijn kost. Op zoek naar contactgegevens?

Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Olie zorgt er voor dat water en vuil minder invloed hebben op het hout. Olie bestaat in naturel of wit (white wash). Geeft een diepe gloed aan de oorspronkelijke kleur van het hout. Geschikt voor donkere houtsoorten zoals teak, mahonie en merbau… Wit (white wash) Legt een lichte sluier over het hout , waarbij de nerven zacht wit.


Woca Masterolie Wit kleurt het hout en de structuur mooi op en beschermt tegen vuil en vlekken. Daarna kan de vloer onderhouden worden met Woca onderhoudsolie wit. Schuren met staalwol (hij was weer helemaal egaal blank).

Daarna schoongemaakt en vervolgens met een rollertje de olie ( wit ) aangebracht. Ik schrok hoe wit hij werd… Vervolgens moest je het met schuurpapier of staalwol de olie in het hout schuren. Dit leek mij niet goe het schuurpapier raakte na halen vol en gaf strepen in de olie. Massief eiken is sterk en duurzaam, geschikt voor intensief gebruik. Om het natuurlijke karakter van het hout te behouden en te beschermen tegen vuil en vlekken, adviseert KARWEI het eiken meubel te behandelen met de olie van Woood.


De olie is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Deze witte olie geeft het hout een vaal, ietwat gebleekt karakter. Voor de tuinset willen we natuurlijk zoveel mogelijk olie in het hout zien te pompen want hoe dikker we de oliefilm in het hout kunnen maken hoe degelijker de bescherming wordt en dus hoe langer het hout mee zal gaan. Voor die toepassingen beginnen we dus vaak met óf Impregneerolie, of met een verdunde variant van de olie.


Maar je parket is minder sterk met boenwas dan met vernis of olie. Het hout is gevoeliger voor vocht en vlekken. Boenwas wordt soms nog gebruikt voor weinig gebruikte kamers. In de meeste gevallen opteer je dus beter voor vernis of olie.


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie , was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Alle olie is te verkrijgen in de kleurloze versie of gepigmenteerd.

Bij kleurloze olie zal hout op termijn donkerder en geler worden. Vaak wordt olie met wit pigment gekozen om het hout meer de uitstraling van onbehandeld hout te geven. In onze winkel hebben we stalen met verschillende kleuren olie op verschillende houtsoorten. Deze olie is geschikt voor de meest uiteenlopende houtsoorten en is tevens geschikt voor geïmpregneerd hout.


Het is voldoende om uw schutting etc. Vloeren gemaakt van eikenhout – voorbeeld applicatie te tree olie met wax witte Nederlands merk Trae Lyx. Witte olie wax voor hout Trae lyx. V33-oliën beschermen uw houten oppervlakken tegen vlekken en vuil, terwijl ze het gevoel van onbewerkt hout behouden.


Voor liefhebbers van natuurlijk hout , zonder. U kunt ook een kleurtje toevoegen door de witte verf een tintje te geven dat past bij de omgeving of door gekleurde verf te gebruiken voor deze techniek. Een ander bijzonder effect wordt verkregen als u hout wit dat al gebeitst is in een levendige kleur.


Osmo afwerkingen creëren een beschermend oppervlak, hierdoor is het oppervlak bestand tegen bier, wijn, cola etc. De wassen harden uit in de bovenste poriën van het hout. Er wordt geen filmlaag gecreëerd. Het zorgt ervoor dat je het oppervlak regelmatig met warm water kunt schoonmaken, zonder dat het hout uitdroogt. Droog hout absorbeert te veel vloeistoffen, zoals sappen van vlees, wat uiteindelijk onhygiënisch is.


Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten. Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts