maandag 2 maart 2020

Wanneer violen planten

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Bekijk nu het assortiment.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. In het najaar, in het voorjaar en de periode die er tussen ligt worden viooltjes geplant en gekoesterd als een vrolijk bloeiend plantje in vele tuinen, en balkons. De eigenschap die het viooltje erg populair maakt is vrij uniek, het plantje geeft ook in de winter (als het niet vriest) bloemetjes en dus kleur in de tuin en houdt dit erg lang vol.


Qua bloemvorm is er eveneens een ruime keuze met onder meer groot- en kleinbloemige, één- en tweekleurige en gekartelde violen. Het vrolijkste effect krijg je wanneer je diverse kleuren en soorten met elkaar mixt. Wanneer zaaien eenjarige planten.

Viooltjes met hun zachte, gekleurde bloemetjes kondigen de naderende lente aan bosviooltjes soorten violen. Het viooltje kent tal van toepassingen. Zo worden alle delen van de plant gebruikt in de traditionele geneeswijze, wordt de etherische olie uit de bloemen gebruikt in parfums en worden bladeren en bloemen gegeten.


De botanische benaming van de Viooltjes is Viola. Als je een tuin hebt, heb je vast wel eens viooltjes gehad. Deze vrolijke bloemetjes zorgen direct voor een kleurexplosie in je tuin.


Wist je dat er ontzettend veel. De viool is de ideale sfeermaker in de winter en het voorjaar. Zelfs wanneer het koud en nat is bloeien violen onverstoorbaar door.


Ze kunnen in de zon staan, maar nemen ook al genoeg met een lichte schaduw plekje. De verzorging van violen is niet zo moeilijk. Aanplanten kan je tegenwoordig voor veel planten , bomen, struiken namelijk het gehele jaar door.


Als een plant in een pot gekweekt is, kan deze namelijk ieder moment van het jaar de grond in, behalve als het vriest natuurlijk. Deze gekweekte vormen hebben een compacte kluit gevormd. Het volgend jaar heeft u prachtige planten.


In september zijn de plantjes sterk genoeg om verplant te worden naar hun definitieve plek. Zoals u hieronder ziet kunt u ze ook in potjes laten staan en in het voorjaar op de plek zetten.

Maarts viooltje ( Viola odorata): het blad is hartvormig, rond of aan de top spits toelopend en de bladrand is gekarteld. De geurige bloem is violet en heeft een witte voet. Je hebt geen groene vingers nodig voor violen , want ze zijn heel makkelijk te verzorgen. Mijn violen op de volle grond lijken nu toch echt uitgebloei de tuin wwordt er rommelig door.


Violen hebben een hekel aan hoge temperaturen. Wat kan ik nu, in juli het beste doen of welke planten er tussen door zetten? Het wordt dan bont, maar wel erg mooi.


Eigenlijk is het nu al vrij laat om nog viooltjes te planten , de hoofdbloei is al begonnen en ze bloeien nog een week of 4. Zodra het echt zomers en droog wordt raken ze in het zaad en zijn uitgebloeid. Je kunt er bollen in planten (maar dan heb je pas in het voorjaar bloemen, of je kunt kiezen voor viooltjes en heide. Natuurlijk kun je ook een combinatie maken.


Winterviooltjes planten. November is het de perfecte tijd om winterviooltjes te planten. Zelf ga ik graag voor de kleinbloemige violen (ook wel bosviolen). Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst.


Ook vroege bloeiers zoals sneeuwklokje en irrissen plant je in het najaar. Info over wanneer violen planten. Resultaten van zoekmachines! Calluna´s bloeien meestal in het najaar. Het succes van deze plant hangt in grote mate af van de juiste grondvoorbereiding.


In de winter zijn de meeste planten spaarzaam met bloemen. Bij vorst gaan de violen plat op de grond liggen om vervolgens bij temperaturen boven de nul graden weer fier overeind te komen. Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts