dinsdag 24 maart 2020

Vaste balkonplanten

Ruime keuze tuinartikelen online. Grootste aanbod tuinartikelen. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen.

Alle merken voor de laagste prijs. Deze tips zijn specifiek gericht op het balkon en de balkontuin. Sommige tips zijn ook toepasbaar voor mensen met een gewone tuin omdat ook daar het leuk is om een pot met bloemen op het terras te hebben staan. Er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je balkonplanten wilt gaan houden.


Een leuke eigenschap van deze groenblijvende winterharde potplant is dat de bloeiperiode lang is. Wil jij een fleurig en groen balkon of terras? Bekijk dan onze speciale en opvallende terras- en balkonplanten.


Of wat dacht je van een mooi fruit- of citrusboompje?

Heb je niet zoveel ruimte op je balkon of terras? Plaats planten en bloemen in hangende potten of creëer een verticale tuin. Balkonplanten op het zuiden: opgelet voor de zon! De oleander is geschikt voor een balkon op het zuiden. Een balkon op het zuiden, je zou denken dat dat de ideale situatie is voor jouw balkonplanten.


Volle zon in hartje zomer kan echter verschroeiend zijn voor veel planten. Op dit soort balkon verschijnen de echte zonnekloppers op het toneel. Dit betekent dat daar geen planten neergezet moeten worden die graag in de zon willen.


Je hebt een gewone petunia en de hangpetunia en die laatste is dus leuk voor bakken aan het balkon. Het balkon op het noorden. Als je de petunia elke dag water geeft en de dode en uitgegroeide bloempjes verwijder gaat ze de hele zomer mee. In de volle zon zal ze extra mooi bloeien. Efficiëntie is het toverwoord voor kleine balkons en terrassen.


Hang de plantenbakken met balkonplanten bijvoorbeeld aan de buitenkant van de reling op. Zo oogt je balkon gezelliger, maar blijft er ook genoeg ruimte over voor een tafeltje en wat stoelen. Zo bespaar je nog meer ruimte: Hang je balkonplanten op aan de wand of het plafond.


Op zoek naar winterharde tuinplanten?

Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze. Als je vaste planten in je winterbakken gebruikt kun je die zeker in het voorjaar in volle grond zetten ,of vb je haalt je Meuhlenbeckia er uit en plant een drietal stuks samen in een hangpot, mooi….


Gebruik bijvoorbeeld eenjarige zomerbloeiers, bloembollen, vaste planten, kleine bomen en struiken. En dan hebben we het nog niet eens over de kuipplanten, van de oer-Hollandse geranium tot de mediterrane olijfplant. En verder: zorg ervoor dat het water makkelijk weg kan.


Ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en een ideale balkonplant. Info over winterharde balkonplanten. Resultaten van zoekmachines! Plant hangplanten aan de buitenkant, zodat ze mooi over het balkon heen kunnen hangen.


Hoog opgroeiende balkonplanten moeten juist aan de binnenkant worden geplant. Kies kleinere planten om de tussenruimten op te vullen. Bij balkonplanten is het van groot belang om ze regelmatig te inspecteren.


Terrasplanten en balkonplanten geven net dat beetje meer gezelligheid en kleur aan het plekje waar je heerlijk kunt genieten van het buitenleven. Tip: combineer groene planten met bloeiende planten voor een mooi natuurlijk effect. Van veel vaste planten kun je wel wat bloemen of bladeren plukken. Ter inspiratie een selectie vaste planten die zéker een plaatsje in de plukborder verdienen.


Experimenteer en combineer naar hartelust! Mooie planten voor in volle zon Heb je een tuin met veel zon, dan heb je geboft. Vaste planten zijn onmisbaar in iedere tuin!


Veel bloemen en planten komen mooi tot hun recht in de volle zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts