vrijdag 3 april 2020

Varen plant verzorging

Varen plant verzorging

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Bekijk nu het assortiment.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Ruime keuze tuinartikelen online. Alles voor jou en je kindje!


Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. De grond van een varen dient ten alle tijden licht vochtig te zijn, zonder dat er zich een laagje water onderop in de pot vormt. Dat laagje kan leiden tot wortelrot en de plant kan hier aan overlijden.


Varen plant verzorging

Een hoge luchtvochtigheidsgraad is perfect voor deze vochtminnende plant. Er zijn twee manieren om de luchtvochtigheidsgraad voor je varen te verhogen: zet je varen in twee potten, of zet een luchtbevochtiger in je kamer. Om je varen in twee potten te zetten kies je een tweede pot die iets groter is dan de pot waar de varen in staat. Hoe pak je de verzorging van varens aan? Houd de potaarde vochtig en laat de kluit niet uitdrogen.


Opgelet, geef geen water in het hart van de plant. Groeit je varen uit zijn pot? Maart is een goede maand hem te verpotten. De Nephrolepis is voor zover bekend niet giftig voor katten en honden. Het is een vrij dorstige plant , dus let er goed op dat je 'm vaak genoeg water geeft.


Varen plant verzorging

De varen houdt wel van een slokje. Geef de groene krullen lekker veel water. Zorg ervoor dat de potaarde vochtig blijft. Geef geen water in het hart van de plant , daar kan hij niet goed tegen. Besproei jouw varen regelmatig met een plantenspuit en geef hem wekelijks een beetje extra voeding.


Zet hem op een lichte plaats, maar niet direct in de zon. Varen als luchtzuiverende woonplant. Door deze erfenis vindt de plant dat ook binnen fijn. Dat is prettig voor jou, want de plant geeft daardoor veel vocht af. Uiteindelijk zijn het vrij gevoelige planten als het op zonlicht en kou aankomt.


Varen plant verzorging

Als u de juiste eerste stappen zet zal de varen u vele jaren veel plezier. Verzorgingsproducten met een doel. Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Al sinds de Victoriaanse tijd worden varens gebruikt als kamerplant.


Weet je dat er ook winterharde soorten voor de tuin te koop zijn? Zorg dus dat de bodem dus niet uitdroogt, zeker op plekken waar de plant enkele uurtjes zon krijgt. Zowel binnen als buiten kunnen varens zorgen voor een gezonde leefomgeving.


Varens verzorgen is geen moeilijke klus. Daarnaast zijn ze ook nog eens mooi én lekker veelzijdig. Deze mooie planten zuiveren de lucht en zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Ook zijn ze met hun grote bladeren ook uiterst rustgevend.


En wist je dat een varen zelfs in de badkamer kan staan? U kunt ze op zonloze plaatsen zetten waar de meeste andere planten het niet uithouden. Het blad is namelijk niet ingesneden. Ook de tongvaren kan je in Nederland in het wild tegenkomen. Deze varen zaait zichzelf ook wel uit op oude muurtjes.


In de tuin het mooist in groepjes tussen bodembedekkers, of in smalle randen langs muren en schuttingen. De Phlebodium Blue Star is een dankbare plant. Hij kan op verschillende plaatsen staan, maar hij houdt absoluut niet van de volle zon. Het best is een plaatsje in halfschaduw. Zet de plant ook niet op de tocht.


Tocht of koude op de bladeren is niet goed voor de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts