donderdag 21 april 2016

Glasgordijnen wassen

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Je gordijnen wassen en onderhouden, lees hier alle tips. Niet de favoriete klus van veel mensen maar soms moet het toch gebeuren, je gordijnen wassen. Om de perfecte uitstraling van je gordijnen te behouden is het belangrijk dat ze er altijd fris en schoon uitzien.


Omdat dit niet heel vaak hoeft te gebeuren, schiet het er vaak gewoon bij in. Nu staat gordijnen wassen waarschijnlijk niet bepaald hoog op je huishoudelijke verlanglijstje, maar wanneer je deze klus eenmaal klaart, blijkt dat het een fluitje van een cent is en dat je kamer er een heuse boost van krijgt!

Dus, doe mee met de boenklus van de maand juli en onderwerp je gordijnen en vitrage aan een goede wasbeurt! Gordijnen en vitrages wassen. Kijk eerst op het label of de gordijnen en vitrages in de wasmachine mogen of dat ze naar de stomerij moeten.


Als het nergens te vinden is kun je het beste even langs de winkel gaan. Er kunnen ook wastekens op het label staan die aangeven hoe de gordijnen of vitrages gereinigd moeten worden. Je kan glasgordijnen ook schoonmaken door ze een nachtje te laten weken in lauw water waarin je een paar reinigingstabletten voor kunstgebitten hebt opgelost. Een andere methode is de vitrages of glasgordijnen te wassen met een paar scheppen zuurstofbleekmiddel of natriumbicarbonaat bij het wasmiddel.


Vitrage Wassen In De Wasmachine.

De meeste vitrage kan gewoon in de wasmachine, maar het is altijd verstandig om even het waslabel te checken. We gaan er bij de ‘stappen’ even van uit dat de vitrage in de wasmachine kan. Dat is niet erg, want het is ook niet verstandig om ze heel vaak te wassen. Maar als je het dan doet, is het slim om het op déze manier te doen. Het advies: was ze zo min mogelijk.


Dan blijven ze echt het mooist. Zolang ze er schoon uitzien en het huis goed geventileerd wordt, is het zeker nog niet nodig. Eén keer per jaar wassen is ruim. Hoe kan ik vitrages wassen met de wasmachine? Op graden, zijdewas, etc, het is een heel lichte stof.


Uw vitrage ziet er langer wit uit als u hem 2akeer per jaar wast. Gebruik bij het wassen vitrage wit van Nibro. En zoals al eerder is verteld centrifugeren en vochtig ophangen en uit laten lekken. IK was mijn vitrage altijd in januari april en september.


Vouw het gordijn op met de haakjes tegen elkaar aan, een pantykousje eromheen knopen en de kous over de haakjes. Ontdek hier hoe je ze weer schoon krijgt! Zelf heb ik een stoomreiniger, als je die voorziet van een badhanddoek (lichte kleur ivm afgeven) kun je van een afstandje de stoom richting vitrage laten gaan, schijnt goed te werken.


Wat doe je als je glasgordijnen grijs of grauw zijn geworden?

Maar heb je dat ook, dat je zelfs na een intensieve wasbeurt nog altijd de indruk hebt dat ze niet zo wit zijn als tevoren, toen ze pas nieuw waren? Je kan toch niet om de haverklap je gordijnen vernieuwen, omdat je van oordeel bent dat ze niet helemaal wit zijn. Als je jouw gordijnen niet in de wasmachine mag wassen kun je er ook voor kiezen om het met de hand te reinigen. Het is meer tijdrovend om gordijnen met de hand te wassen.


De meeste inbetweens zijn goed zelf te wassen en waar nodig lauw tot warm te strijken. Wasvoorschrift vitrages Omdat de meeste vitrages voor 1 uit polyester bestaan, kunnen ze goed gewassen worden. De stof krimpt niet of nauwelijks.


Soms is met de hand wassen in ruim water (max. 30°C) noodzakelijk. Om deze privacy te kunnen waarborgen, zijn er verschillende soorten raambedekkingen waarmee jij je huis kunt afschermen van vreemde ogen. De losse vouwgordijnen kun je wassen , net zoals je overgordijnen en vitrage zou wassen. Let hier uiteraard weer op het wasvoorschrift.


Er bestaan ook andere systemen om dit soort gordijnen te reinigen. Na een dik jaar zien onze nieuwe en toch best dure vitrages er niet meer zo wit uit. Ik heb het plan om ze morgen te gaan wassen.


Kan dit eigenlijjk gewoon met bijv. Doe de vitrage in een kussensloop tijdens het wassen. Dan kun je de haken er in laten. Raakt er toch eentje los, dan kun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts