donderdag 31 maart 2016

Museum gouda plateel

Museum gouda plateel

Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Van jugendstil tot Amsterdamse school, van klassiek tot modern, het is er allemaal te zien. Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Ontdek unieke stukken beschilderd aardewerk van verschillende aardewerkfabrieken uit Gouda.


Zo is een gedeelte van de collectie gericht op de (kunst)geschiedenis van Gouda van de 15e tot 21e eeuw. Het is het stedelijk museum van Gouda. De collectie bestaat naast stadshistorische objecten onder meer uit 16e-eeuwse altaarstukken, 19e-eeuwse schilderijen van de Haagse School en School van Barbizon en een verzameling Gouds plateel. Er staan ook veel werken opgeslagen in depot, maar deze is wel toegankelijk en hier maak ik foto’s van werkstukken die mij inspireren qua vorm, glazuur of techniek.


De lengte van een pijp kon variëren van zes centimeter tot een meter. Deze handwerkslieden hadden veel kennis in huis over aardewerk. Kinderen Klik hier voor alle (individuele) kinderactiviteiten.


Plateel is een soort aardewerk dat uiterlijk lijkt op porselein. Van oorsprong betekent plateel ‘gedecoreerd bor vaas of schaal’. Naar Gouda voor deze fraaie tentoonstelling, het museum herbergt ook de geschiedenis van het voormalige Catharina gasthuis, en Gouds plateel.


Naast de Goudse geschiedenis heeft het museum een grote collectie Franse en Hollandse 19e-eeuwse schilderkunst. Ook het beroemde Gouds plateel (keramiek) is er te bewonderen. Zowel beeldende kunst, kunstnijverheid als stadshistorische objecten maken deel uit van de collectie. Prominent zijn de zestiende-eeuwse altaarstukken, negentiende-eeuwse schilderijen uit de collectie Haagse School en School van Barbizon en een belangrijke collectie Gouds plateel. Gouda kent een eeuwenlange en rijke traditie op het gebied van kleipijpen en gebruiks- en sieraardewerk.


Museum gouda plateel

Gouds keramiek, waarvan de topstukken zijn tentoongesteld in de Catharinazaal. In het depot ziet u de meest uiteenlopende objecten. Beeldende kunst, kunstnijverheid en stadshistorische objecten, er is van alles te zien. Ferdinand Bol en het wereldberoemde sieraardewerk, het Gouds plateel.


Daarnaast vindt u in het museum 19e-eeuwse topstukken uit de Haagse School en een prachtig open. Het museum beheert een collectie van meer dan 44. Bekijk het bord Gouds plateel van rmolop Pinterest.


Museum gouda plateel

Bekijk meer ideeën over Vazen, Aardewerk en Keramiek. Ontmoet Erasmus, die in Gouda opgroeide, en Dirck Crabeth, die in opdracht van Willem van Oranje en Philips II werkte. Prominent zijn de 16e eeuwse altaarstukken, 19e eeuwse schilderijen uit de collectie Haagse School en School van Barbizon en een belangrijke collectie Gouds plateel. Asbakje van Gouda plateel , souvenir van Bolnes, een dorp in de gemeente Ridderkerk (geboorteplaats van Lee Towers), met afbeelding van het kerkje.


Gemerkt met bolle vaas van plateelfabriek Zenith Gouda , met modelnr. Deze tentoonstelling in de Catharinazaal laat zien wat voor moois Antheunis aan de collectie Gouds plateel heeft toegevoegd. Ja, ik geef de VVV Gouda toestemming voor het verwerken van mijn e-mailadres om de nieuwsbrief te kunnen ontvangen en heb kennis genomen van de privacyverklaring. Plateel van Nederlandse plateelfabrieken, speciaal in de periode van ca.


Museum gouda plateel

Zij verbinden zich komend jaar aan de Catharinazaal van het museum , waar de collectie Gouds plateel wordt getoond. Passie voor onze innovatieve ontwerpen, traditionele vormen. Royal Goedewaagen maakt al meer dan 4jaar aardewerk, keramiek en Delfts Blauw met passie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts